• Lycka på menyn!

  Dag 5. Grillbuffe
  God sömn, några pilates moves och sen koppen på trappen. Satt med slutna ögon och nosen i solen när min vän Jeanette, skrivkursledaren, klev ut genom dörren. Hon hoppade högt när jag sa god morgon. Brukar inte sitta någon bakom dörren precis.

  Vi språkades en kort stund. Alltid mysiga pratstunder.

  Idag stod Lycka på menyn. Men först en runda. Mycket har hänt på dessa dagar. Det fanns mycket att dela i rundan. Människor vill gärna hitta likheter, beröringspunkter och förstå varandra. Vi vill också bli förstådda. Det behovet kan ibland beröva oss modet att säga som det är, protestera när någon tolkar det vi sagt på ett annat sätt än vi tänkt.

  Men lycka då. Hur funkar det? Jag pratar om lycka utifrån de sätt vi själva kan påverka och bygga den. Vi använde olika frågeställningar och perspektiv, vände och kände. Jag presenterade Lyckoveckans enkla och underfundiga punkter. Tacksamhet framstod tydligt som ett effektivt sätt att känna lycka på.

  Vad gör dig glad, vad gillar du att göra, när pirrar det i din mage av förväntan, vad blir du trygg av, vem eller vad längtar du efter just nu?

  Efter lunch var det dags för individuell coaching. Här mejslades nya tankar ut. Strategier, känslomål, upplevelser, spegelbilder och mer än så. Det fascinerar de flesta vad mycket som kan bli tydligt på 35 minuter. Eller så skramlar det runt och får så göra.

  Torsdag på Stensund betyder grillmiddag. Ovanligt upphettad idag sökte jag mig till ett uppfriskande bad efter coachningen och före grillandet.

  Inger

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *