• Sommarkurs, Skapa det liv du vill leva

  Första timmarna ihop har vi nu haft. Fem modiga och förväntansfulla deltagare kom till Stensunds folkhögskola under eftermiddagen för att delta i kursen som pågår till fredag lunch. De är fem bland kanske 60 deltagare totalt här denna vecka.

  Efter den generöst tilltagna middagsbuffén var det presentation om veckan samt av oss kursledare. Allt ute på slottstrappen med Tom som moderator.

  Jag njöt av stunden när individer lösgör sig ur den stora gruppen och tar sig leende fram emot mig. Mina deltagare. Mitt gäng som jag ska få värna denna vecka. Mitt gäng som jag ska få se växa, få puffa framåt med ibland varsam och ibland tydligare och mer vågad hand. Vi hälsade alla sex på varandra och promenerade tillsammans mot vårt kursrum. Här påbörjades resan. Under bara en och en halv timme hinner mycket hända med oss. Vi vill lära känna varandra. Vi vill ta vår plats, invänta den, sätta oss på kartan eller se hur andra sätter oss där.  36603006_10155385753740759_2970101848054169600_n
  Kvällens uppgift blev att rita och presentera sig enligt en fyrfältare med fyra perspektiv för veckan.

  Jag ÄR Nu!

  Jag vill lägga till

  Jag drömmer om

  Jag ÄR på fredag!

  En uppgift som ofta ses som en hög tröskel. Vad ska jag rita? Jag KAN inte rita! Vadå jag ÄR? Och hur ska jag veta vad jag är på fredag!?
  Allt gick som det skulle. Berättelserna fick ta sin plats i rummet. Alla gör på sitt sätt och allt är precis som det ska vara.

  Någon är trött och nöjd vid 20.00 och någon annan tycker vi precis har börjat och vill ha mer. Tur vi har fika kl.20 och den vedeldade bastun. Allt man kan välja att göra eller välja att låta bli.

  Imorgon är en ny dag med nya utmaningar, möjligheter och val.

  Som vi lärde oss förra veckan, Vi har bara tre måsten här i livet. Vi måste födas, Vi måste dö. Och däremellan måste vi välja.

  Tack för en fin söndag! Jag somnar tacksam och förväntansfull!

  <3

  Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *