• Min vision

  Framgångsbyrån STHLM. ligger på Norrmalmstorg 1 img_5280-1

  Det är förmiddag vid tio, i receptionen trängs  doften av espresso, skinnfåtöljer och de gröna äpplena på disken. Hit kommer en blandning av affärskvinnor och män, lärare, privatpersoner och vårdpersonal – oavsett roll och titel – hit kommer människor som vill något med sina liv. De som vill stå stadigare i sina egna skor när det blåser, när andra och annat blåser vill de veta vilka de är och välja beslut, attityd och beteende utifrån sina tydliga värderingar. Hit kommer dem som förstår att världen behöver goda relationer, analoga relationer. All den träning som det kräver görs här. Den görs av och med de främsta av coacher. De coacher som en februarikväll 2016 träffades och bestämde sig för att själva skapa sin framtid och inte vänta på ett tillfälle att försvara och legitimera sin existens i en
  tv-soffa eller debattartikel. De coacher som valde att agera tillsammans med andra coacher och bli självklara val när människor står inför den komplexitet och det identitessökande som skulle visa sig fortsätta vara den största utmaningen i modern tid.

  De coacher som fram emot lunch funderade över coachbranschen, var nu förvissade om att det, landet över fanns liknande kluster av fullbokade coachföretag. Dit chefer kom, hängde av sig kavajen på en krok, petade av sig skorna, lät strumpfötterna sjunka ner i den mjuka mattan, tog plats i ringen av andra chefer och lät en 90-minuters supervision, coachande handledning, ta vid.

  När verksamhetschefen på ett av landets boende för ensamkommande flyktingbarn hade en trött arbetskår funderade hen inte länge. Utan lyfte luren och bokade en coach som var en stjärna på gruppcoaching. Ett proffs som kan konsten att lyssna, ställa frågor och låta behandlarna hitta svaren och hur de bäst skulle möta arbetets utmaningar. Ingen visste längre hur man hade klarat sig förr. Innan man förstod hur coacher arbetar.

  Inger, en höstig lördag 2016, min vision

  Inlägg taggade med , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *