• Valet, skammen och känslan

  hjärtan

  Idag far mina tankar från ett samtal med en god vän runt, till det jag läste i Brene Browns bok hur skam tar sig uttryck. Min vän och jag talade om mitt val att kliva ur det som var, och skulle blivit, en lång utdragen strid och välja frid istället för att ha rätt. Jag valde när jag förstod tillståndet hos motparten att välja att lämna det som var min fulla rätt att behålla. Reaktionen hos min vän var att hen inte känt till att det var så illa. Nästa framförd tanke var att det var synd att jag valt den väg jag valt. För hen hade valt att stå kvar och ta striden då utfallet torde varit självklart. Jag kände ingen ånger, eller att jag valt att ge upp, nederlag utan acceptans och att få vara fri.

  Tankarna från boken fick de senaste upplevelserna av vad människor gör med sitt liv pga av skam att falla på plats. Vad de går miste om. Som kärlek. Nära relationer. När skammen har greppet om dig från år som gått och du som kört din story gång på gång. Sviken kärlek. Övergivenhet, illojalitet, upprepade bevis på detsamma så ger de upp om sitt eget värde. Det behöver inte synas direkt. De kan ha liv fulla av sköna relationer, njuta och agera kärleksfullt. Och ändå. Den pusselbit, den nyckel som behövs för att öppna sitt hjärta, den har de slarvat bort. Och inte letar dem. För kärlek är inte för dem. För känslan av att inte vara värd kärlek är störst.

  Godnatt

  41 av #blogg100

  Inger

   

  Inlägg taggade med

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *