• Tillhörighetens lov

  IMG_8128Jag gillar mitt nya uppdrag. Jag som har mycket ensamtid i mitt arbete hade längtat efter sammanhang, ha kollegor, någon som säger hej hur mår du? Äta matlåda ihop och prata om stort och smått. Skratta och störa varandras koncentration i det delade kontoret. Jag har två störtsköna kollegor i samma rum. Ja jag har flera i de andra rummen också men de här är mina närmsta, vi är ett team. Vi hinner slänga ur oss snabba gnabb, skämt och jag hinner till och med be dem om hjälp ibland.

  Vi har också fantastiskt roliga deltagare. Stämningen är god, mycket skämt och skratt i våra korridorer och rum. Efter så kort tid räknar människor med mig. De berättar för andra hur jag är. Och jag är så som de berättar!

  Det här med att känna tillhörighet. Att vara behövd och efterfrågad, det är viktigt och en skön känsla. Det ger styrka, beslutsamhet, inspiration och motivation. Det är precis vad våra deltagare också behöver. Jobbet att söka jobbet behöver de göra själva. Vi pumpar in energi, tro och hopp ihop med bra och smarta metoder.

  När man har en bra arbetsvecka är det en riktigt go känsla att dra sig hemåt på fredagen. Träffa vänner på en champagneprovning, dansa salsa, luta sig tillbaka i soffan med en kär person, ta en svängom med dammsugaren, gå en lång promenad i kvällssolen, prata med en kär vän på telefon, se fram emot lördagen eller läsa ut romanen.

  32 av #blogg100

  Inger

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *