• I mina egna rum

    Där råder ingen annans lagar. Där gör jag som jag vill. Tystnaden i form av avsaknaden av samtal med andra och stillheten ihop med ett lugnt tempo. Musiken är gammal och ny. Den är, den berör eller går bara förbi och fyller rummet, omfamnar och bara finns. Ett pling på telefonen igen. En bok där bladen vänds, timme efter timme. En kaffekopp står urdrucken bredvid en påfylld. Lunchen plockas ihop på en grön tallrik, njuts i solen på balkongen. I hörnet dit vinden inte når. I bästa hörnet i soffan. På en stol i köket med dagens tidning. Läsa mer än vanligt, varje sida, om det jag aldrig läser. Brödet är klart. Smörklicken smälter och ostskivan glider nästan av. Smset visar rosor. Pussar. En espresso till. Några sidor i boken. Ger tulpanerna mer vatten. Skriver tillbaka. Att jag längtar. Får längtan tillbaka. Tänder ljusen när mörkret till slut kommer. Första dagen med sommartid och solen dröjde länge kvar. Inga tider att passa. I mina egna rum.

    27 av #blogg100

    Inger

    Inlägg taggade med ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *