• Ta betalt utan leverans

  Inger017_Webb_JiniSofia

  Som kund till teknikföretagen kan jag bli galen! I detta fall en tjänst som ska hjälpa till att låta deltagare, kunder boka sin plats på ett event du skapar och sedan sker betalningen via dem också. Lätt som en plätt. Om det fungerar ja. Först hittar vi inte momsen på intäkten. Någon inställningsmiss och det går inte att göra retroaktivt, gjort är gjort. För att få rätsida på detta strul och hur det ska redovisas till min bokförare som i sin tur vet hur det ska redovisas till Skatteverket får jag maila mina frågor fram och tillbaka, han ska förstå vad som är så krångligt med tjänsten och jag får förklarar om och om igen. Fick givetvis en faktura på det. Jag får betala för att någon annan jag anlitat inte levererar sin tjänst.

  Nästa teknikföretag är Tre. Där har jag mitt trådlösa bredband. Vi har bråkat i över ett år om mitt usla bredband. Det är ett år kvar av bindningstid och trots att jag betalar för något jag inte får vill de absolut inte häva avtalet utan att ge mig en slutfaktura på en årskostnad. Idag, efter all denna tid av ickefungerande och miljoners förslag på åtgärder som jag får lägga tid på, får jag idag en ”Expert”. Han var verkligen skicklig på bemötande. Vi la säkert 45 minuter på att prova och felsöka. 45 minuter av min debiterbara tid utan att jag kunde ställa faktura till  någon. Han däremot har väl lön får jag tro. Ikväll har mitt internet lagt av tre gånger. Jag har skrivit till hans personliga jobbmail som jag fick, det var första gången det hände, att jag fick en direktlina.

  Jag skulle aldrig jobba någonstans där inte kvalitet levereras. Jag skulle aldrig ta betalt av mina kunder och klienter om jag inte gjorde det jag avsett göra. Ta betalt utan leverans. Aldrig.

  Jag är verkligen less på den här sortens företag, tjänster och människor. Jag uppskattar ansträngningar, omtankar, comittment och kvalitet. Jag uppskattar det i alla mina relationer, professionella som privata.

  Bästa jag lägger upp det här medan linan funkar.

  Ciao!

  21 av #blogg100

  Inger

  Inlägg taggade med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *