• Jag bara lär mig och lär mig

  lära

  Vad har du insett att du har lärt dig? Vad kan du plötsligt registrera som ett nytt beteenden eller ett nytt förhållningssätt hos dig själv?

  Jag gör såna här upptäcker lite då och då i livet. Det bekräftar så tydligt hur min förändring, – förvandlingsprocess fungerar. För jag tänker inte alltid på det nya jag gör under processens gång utan bara gör´t. Inte i början såklart. Nej då handlar det om att besluta sig för något nytt. Då handlar det om att skapa rutiner och hålla dem. Då är fokus där, på det nya. Och sedan en dag ser jag förändringen. Nu senaste tiden har det handlat om min träning. Jag har de senaste åren tränat väldigt olika saker och olika många dagar i veckan. Idag när jag gick samma väg som jag brukade gå efter yogan funderade jag på om jag saknade yogan. Jo. Om veckan hade fler dagar. Vad var så bra med yogan att jag var där tre gånger i veckan i 90 minuter per gång? För sådär ett år sedan. Jo då fyllde den stillheten och det ensamma spacet en stor funktion i mitt liv. Jag kom hemifrån och fick vara med bara mig, i grupp men jag var väldigt i mig själv under de där passen. Jag var ofta hudlös och sårbar. Jag kunde vara det där. Jag har inte alls det behovet längre. Nu bor jag själv, har fina och roliga uppdrag och träffar vänner. Ingen tärande nära relation. Bara varma utforskande och kärleksfulla. Även den till mig själv.

  Så efter sommaren som var bestämde jag mig för att jag skulle dansa salsa. Socialt och uttrycksfullt, feminint och livsbejakande. Så jag har mixat salsa och kizomba med zumbapass hos Melissas Zumba sol och började året med två tabatapass i veckan utomhus. Och så fortsätter det. När tabatan är slut eller jag inte hinner åka till Björkhagen, då går jag ut och tränar ensam här hemma. Joggar, kör funktionsträning i motionsspåret.

  Så vad är insikten? Vad är det som jag plötsligt ser som en vana?

  Att jag planerar veckan utifrån träning. Inte tvärtom. Att jag när jag är vansinnigt trött, sitter på tåget från jobbet och passerar mitt hem men fortsätter in mot stan och träningen. Förut åkte jag hem. Av alla möjliga anledningar. Nu prioriterar jag träningen. Alltid. Det är som en total omvändning. Jag känner inte efter om det är roligt. Det är VIKTIGT. Jag bjuder inte in till förhandling jag gör det jag sagt att jag ska. Idag vet jag vinsterna.

  15 av #blogg100

  Inger

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *