• Krossa gamla beteenden!

  Skor

  Efter första helgen på utbildningen till Quatumcoach nördade jag in på de kvantfysiska teorier jag kunde ta till mig. Jag läste kvantpsykologi och efter att halva boken sagt ungefär samma sak om ”Det falska jaget” och ”den falska kärnan” kände jag mig mer lost än innan. Jag som utarbetat ett enormt tålamod för att stå ut hade inget bekymmer av att inte förstå. Jag bara förhåller mig. Har tillit till att det ramlar på plats.

  På lördagen startade vi med att återkoppla vad vi hade med oss sedan sist, något vi grunnade på, blivit upplysta av. Reflektionerna var spridda, som sig bör. Vi är alla så olika.

  Före lunch pratade vi Egot samt våra olika nivåer av kvantmedvetande. Vi kunde reflektera vart vi befinner oss på en utvecklingsskala, en dynamisk skala är min reflektion, inte en klassisk trappa där ett steg upp leder till nästa. Det är verkligen så jag tror att vi fungerar. Vi har områden som är mer utvecklade än andra även om vi är långt utvecklade i stort. IMG_6058

   

  Krossa
  På eftermiddagen var det dags att praktisera nya kunskaper. Mod prövades, prestationer stångades, egon utmanades. Lotten föll på mig. Att vara klienten. Coachen var Georg. Början var synnerligen abstrakt. Jag hade ett konkret dilemma att lösa och frågorna kändes utforskande fast på ett plan som först kan upplevas ovidkommande. En av kärnkompetenserna i coaching är Förtroende och närhet, det är coachens ansvar att skapa. Finns det, så är klienten redo att ”gå med” coachen och inte klura så mycket på vad ”det här ska vara bra för”. Så frågor om vad har det för färg, lukt, smak och symbol fungerade. Georg gick vidare och gjorde muskeltester kopplat till frågor som berörde mig och mitt ämne. Jag fick upprepa sådant som; Jag är 100% tillåtande mot andra, Jag är 100% tillåtande mot mig själv. När Georg ber mig säga, Det är okej för mig att vara dömande, tog det bara stopp. Orden kom inte ur min mun. Jag försökte. Det gick inte. Så jag börjar skratta. Tokskratta, det bubblade, jag kiknade, vek mig dubbel. Och skrattet övergick i gråt. All världens sorg bara välde ur mig. Det gjorde fysiskt ont.

  Georg går iväg och kommer tillbaka med ett champagneglas inlindat i ett pappersark. Lägger det på golvet. Vi pratar lite till. Stämmer av hur jag känner, mår, har det. Jag minns inte orden, minns bara vår bubbla. Det sitter alltså både andra deltagare och ledare och bevittnar coachingen, men dem ser jag inte. Jag får säga något i stil med, jag krossar min egen otillåtelse att döma! Och stampar allt vad jag har på glaset! Gaah! Skönt, befriande. Stamp, stamp, hör det krasa under min fot.

  Vi fortsätter. Georg har mer utforskande till mig. Vi kopplar in kroppen och vart det här jag just krossat, vart sitter det i kroppen. Jag får ingen fysisk känsla av det. Jag säger det och tillägger att jag vill att det ska vara en korsett som suttit runt mig, hårt snörd. Och den vill jag bli av med. Jag vill släppa på trycket. Vi jobbar lite kring det, mer beskrivning av färg och form.

  Coachingen avrundas här någonstans men mitt minne är något diffust. Det starka har jag med mig. Det som var viktigast för mig. De ord som står för djupt rotade beteenden som tjänat mig under många år. Som till viss del skadat mig, hindrat mig. Nu börjar arbetet att vara fri från dem. Finna träningsområden där det här är min reptilreaktion och byta ut den mot nytt. Mot ett gränssättande för mig, som skyddar mig från att bli nyttjad. Med min fulla tillåtelse om än med obehag. Att köra över sig själv är det värsta som finns. Hjulspåren behöver inte ens synas. Men de känns.

  I ett annat inlägg ska jag återkoppla vilka utmaningar livet bjöd direkt för att pröva min nya insikt. Mina nyckelord, beteenden som hänger ihop med det vi berörde i coachingen är, vara gränslöst förstående, döma, tillåtande.

  Tack till Dig som läser och reflekterar, lämna gärna en kommentar om vad du tänker, känner.IMG_5863

  Må växtkraften vara med dig!

  Inger 

  Inlägg taggade med ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *