• Ska det bli nåt sålt eller?

  lur

  Plötsligt sitter jag med svettiga armhålor mittemot fikasällskapet. Vi var kollegor för 11 år sen på ett företag som jobbade med kompetensutveckling. Sen har vi sprungit på varandra på någon mässa och i sociala media. Stunden innan pratade vi om Niclas, som är en naturbegåvning när det kommer till säljprocesser, nu handlar det om mig. Min akilleshäl lyser blodröd. Sårbarheten är vidöppen och jag vill bara stänga igen allt och dra. Säga att jag har ångrat mig, jag ska nog inte ringa några kunder.

  Vad handlar det här om?

  Niclas säger enkelt att; Men du är ju social, gillar samtal och människor. Vad är problemet?

  Ja, vad är problemet?

  Min upplevelse är att telefonsamtalen inte innehåller det jag önskar i samtal. Det jag vill bygga upp och strävar efter. Jag är nyfiken på den jag ringer till. Jag saknar nyfikenheten från andra hållet. Jag hör ju hur en slipad säljare pratar och jag är ju inte helt förtjust i det sättet. Detta gör att jag definitivt gör för få samtal. Jag hittar på alla möjliga andra sätt för att nå ut men jag når inte fram. Jo, klart jag gjort genom åren men för att skapa volym behövs en större insats från mig. Jag fattar det.

  Så nu sitter jag här. Känner mig påkommen med något pinsamt. Jag känner skammen. Jag mår illa och jag vill ljuga eller springa. Det slutar med att Niclas bjudit in sig själv till torsdag morgon på kontoret. Han ska lyssna när jag ringer, coacha mig, ge mig feedback.

  Ge mig en publik. Ge mig en spontan föreläsning utan manus eller teknik. Jag hoppar med glädje in i det. Nu får jag en iPhone, en lista med främlingar och någon som ska lyssna när jag ringer. Jag är en mix av tacksamhet och flyktlängtan! Alla har vi våra skuggor, rädslor och stora laviner. Det här är min och på torsdag tar jag klivet över kanten.

  Inger

  85 av #blogg100

  Sales Oogle är namnet på företaget han driver som hjälpt många till helt nya försäljningsresultat.

   

Ett svar

 1. […] gång. Helgen innehöll sanningsenliga samtal om företagandet. Måndagen innehöll en fika med en luttrad säljare som jobbar med utbildningar och coaching i ämnet, varandet och […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *