• Hjälpsamhet

  bil

  För några veckor sedan pratade jag med min vän och kollega Linda om hon hade något jag borde skriva om under dessa dagar av bloggande. ”Hjälpsamhet” sa Linda. Jag har hjälpsamhet runt mig mycket och ofta men jag fick inget sug… så inte har jag skrivit om det. Tills nu, när jag ganska sent sitter med fingrarna på tangenterna och funderar på vad kvällens inlägg ska handla om. Jag funderar över vad dagen innehållit, ett avslutat coachuppdrag, några samtal och mail hanterade och sen inköpsturen med.. Lindas bil!

  Jag har ingen bil och jag ska ha fest för tjugotalet personer på lördag. Det blir en del kånkande från affärer. Linda ställer frågan härom dagen, ”Men ska du låna min bil då?” Ja gärna! Dagen jag väljer krockar med hennes och döttrarnas påsklovsplaner. Och jag ser mig kånkandes igen… Men nej, då ringer Linda runt och frågar om hon kan låna en bil i sin tur så jag kan ta hennes! Det slutar inte där. ”Jag behöver inte ha bilen under veckan så behåll den hos dig till lördag så tar jag den hem från festen sen.”.

  Det här är så fint. Det är så hjälpsamt. Det underlättar något enormt för mig och jag njuter av den generositet det speglar.

  Vad tänker du om hjälpsamhet? Vad har du fått för hjälp i vardagen som gjort stor skillnad för dig? Och har du något du kan erbjuda någon annan för att hjälpa?

  En fin kväll läggs till handlingarna. God natt!

  Inger

  39 av #blogg100

2 svar

 1. Linda Örtengren skriver:

  Tack Inger!
  Jag ler stort nu kan jag säga.
  Ligger här i sängen och ska snart sova när jag läser ditt blogginlägg.
  Mungiporna går ända upp till öronen 😀

  Blir glad över att kunna hjälpa till och tacksam över att jag har förmåga att kunna be om hjälp.

  STOR kram

  /Linda

  • Framgångsbyrån STHLM. skriver:

   Och som du skrev i tråden, vilken bra lyckoövning det här är! Att erbjuda någon hjälp. Det är så gott att bli erbjuden o också säga JA!
   Kramar o glädje till dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *