• Ge presteraren semester

  Vem har inte svettats inför en kommande prestation? Vem har inte hört rösten i huvudet; Varför gör du det här? pennor - KopiaJag vill inte? Vad tänkte du med när du sa ja? Varför ska jag anta alla utmaningar? Och ändå är det så. Du har valt. Du har sagt ja till det nya, det svåra, det du ogillar, det du tycker du är dålig på, det du vill göra succé inom, det du är livrädd för att misslyckas med… Och du upprepar det. På samma område eller på i stort sett alla områden i livet. Du är i prestation. Du är en presterare. Du är den som vill göra ett bra jobb, vara gillad både av den/de som ställde frågan och av de du ska leverera och prestera inför. Det här kan pågå ett helt liv. Vi kanske har det svettigt inför varje prestation. Vi stressar upp oss och berättar för andra hur jobbigt det är eller vi går med det tyst för oss själva medan vi utåt ger sken av att vara coola och stennöjda med att få vara med och prestera där vi gör det.

  Du som läst hit och känner igen dig, skulle du vilja ha ett till synes harmlöst knep att ta till? Ett som är lätt och synnerligen effektfullt. Det är lätt för att det innehåller Din prestation som du redan har och bara två delar till som är ett valt mindset. Det du får är en annan syn på din kommande prestation. En annan känsla inför din prestation.

  Den som det här verktyget i n t e är något för, är de som håller det högt att ha prestationsångest, de som ser sig leverera bättre då de är onåbara inför prestationen, de som är så fokuserade på den delen och tänker att något annat sätt finns inte.

  prestationglädjelärande

  När du står inför din kommande prestation och rösten börjar prata, Hur ska det gå? Tänk om jag..? Så kopplar du på glädjen (vänstra benet). Du frågar dig vad som är roligt med prestationen. Vad fick dig att säga ja? Hur har du kommit dit där du är? Vad är glädjen i detta? Om du nu får svar från dig själv som, vadå roligt? Det här är bara svettigt och för jävligt! Vad sysslar jag med? Då har du svaret där. Vad sysslar du med – ja svaret på den frågan. Om du inte finner något glädjande i det du tackat ja till då borde du tackat nej. Om du hör dig säga att allt inte handlar om glädje faktiskt utan ibland måste man faktiskt bara ta vissa saker (uppdrag, jobb). Okej, så ställ frågan varför du gör det du gör? Svaret här kan vara, jag har ingen aning, jag har alltid gjort det, det förväntas av mig, alla vill att jag gör det, det är bra betalt, det Är betalt.. etc. Fortsätt granska dina svar. Om jag väljer ut ett av dina svar, pengar, jag får betalt. Så vad är glädjen i att få betalt för din prestation? Jag kan äta och betala hyra. Mer betalt, jag kan åka på semester med hela familjen. Finns det glädje i det? Ja så klart! Bra. Där har du din glädje! Kan du nu plocka på känslan av glädje att fått frågan om prestationen och fylla den med mer glädje?

  Nästa ben är lärandet. Att ha ett förhållningssätt kring vad kan jag lära mig av det här är verkligen användbart. Du kan börja redan från början. Vad lär jag mig om mig själv när jag säger ja till prestationen? Vad kan jag lära mig på vägen, i förberedelser, motstånd eller det nya du nu lagt till, glädjen. Vad händer med mig inför prestation när jag känner glädje? Kan jag lära mig något nytt om ämnet prestationen rör? Kan jag lära mig något av de andra personerna som är inblandade? Låt säga att du ska hålla en presentation på jobbet. Att istället för att göra dig själv till expert i tron att det förväntas av dig för att vara onåbar för kritik och det misslyckande du är livrädd för, sätta dig i rollen att vara i lärande. Du ska presentera det du fått i uppgift att göra men dina kollegor kan mycket väl se och höra från en annan vinkel än den du sett. Att ta med det i beräkningen och se det som berikande, se det som ditt lärande – det ger dig en annan spänning till prestationen.

  Vad säger du, är du beredd att prova en ny inställning till din prestation?

  Inger

  21 av #blogg100

   

  Inlägg taggade med ,

Ett svar

 1. […] För att uppnå önskat resultat har vi jobb som måste göras på vägen och en del av det kan vara rena rama utmaningar. Annars blir det inte speciellt utvecklande. Hur kan du hitta en glädje och balans i din vilja att göra jobbet? Och ett sätt att skala bort det som du stressar upp dig över som du egentligen inte vill göra. Ta ett kliv bakåt, luta dig tillbaka och betrakta din egen prestation med en mycket väl fungerande modell från Framgångsbyrån STHLM > […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *