• Tar du dagen eller tar den dig?

  Sköna måndag är här igen! Efter en skön helg kommer måndagen in med planer och tider att passa. Vad har du för känsla inför att den traditionella arbetsveckan börjar? Traditionella säger jag för att det är väldigt många som arbetar under helgerna också. Det jag aktivt väljer är att sätta en intention för dagen, oavsett namn på dagen alltså. Redan igår lade jag fram träningskläder för att veta när jag vaknar att jag ska ut på morgonträning. Det är ett sätt att sätta intentionen. Lägg till att du sätter en rubrik för dagen. Nyfiken, glad, lärande, fokus… 

  Jag har två hållpunkter under min arbetsvecka, måndag morgon veckoplanerar jag och fredag stämmer jag av gångna veckan, samlar ihop det som ej blev gjort och för över det till kommande. Det ger mig överblick och lugn. Jag vet att systemet fungerar, kan förlita mig på det och därmed slappna av under lediga dagar. Jag låter hjärnan vila och är i nuet. Vilket är en viktig del för att inte överhetta systemet, kroppens, själens och knoppens.

   Det handlar inte om kontroll. För det har vi inte över något ändå. Det handlar om planering för att underlätta överblick och få det gjort som vi vill få gjort. Mot våra mål, mot vår framgång.

  Njut din måndag!

  Inger

  16 av #blogg100

6 svar

 1. Therese Mabon skriver:

  Tack för dessa rader av inspiration. Jag gillar särskilt din rubrik och ordlek och jodå, jag skulle säga att jag 9 av 10 dagar tar dagen 🙂

  • inger skriver:

   Att oftast ”ta dagen” gör att den dag det är tvärtom blir det ändå bättre. Kul att du inspireras! Det inspirerar 🙂 Njut måndagen!
   //Inger

 2. Karin skriver:

  Bra sagt och bra skrivet! 🙂

 3. Britt skriver:

  Klokt. Det kallar jag även att ha balans.

  • inger skriver:

   Ja du är väl väl bekant med det här tankesättet Britt! Du arbetar med din egen och en större organisation där ni pratar i termer av mentalt fokus. Balans. Att hitta den när obalansen är stor kan skapa det lugn en behöver.
   Må så gott!
   Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *