• Prova först, utvärdera sen

  När en deltagare i gruppen blir den främsta mätaren för framgång hör kursledarna ljuv musik. IMG_0956.JPG

   

  När jag arbetar med Lean för tjänstemän presenterar jag en mängd verktyg för struktur, planering och effektivitet. Jag arbetar coachande och mycket handlar om deltagarens eget ansvar, personliga ledarskap och viljan att prova och lära nytt. Här är motstånd och villighet olika stora från individ till annan. Och så tror jag att det behöver få vara. I en grupp på 14 idag var det främst en deltagare som var som en understrykningspenna. Hen hade tagit till sig inledningsdagens rekommendation; – Jag är medveten om motståndet och rekommenderar er att ”prova först och utvärdera sen”.  Hen gick in för att prova allt. Med motstånd och skepsism. Idag redovisade hen all personlig vinst i att följa framgångsreceptet. Gissa om där satt andra som fick sig en tankeställare? Gissa om fler kommer gått in för att ”prova först, utvärdera sen”?

  Jag ger dig samma uppmaning när du står inför något nytt och motståndet tornar upp sig utan någon egentlig eftertanke eller ens kunskap om hur resultatet av ett nytt agerande kan bli. Bara gör’t. Våga tro på att du kan prova nytt och det är helt okej att gå tillbaka till det gamla vanliga sättet sen.

  Ha en fin onsdag kväll!

  Inger

  11 av #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *