• Mina skuggsidor

  Löjligt! Men inte en till! Är det ingen som fattar? Jo där, bra! Rosa hjärtan… suck.Kvinnorna

  Dricker kaffet som både är rättvisemärkt och ekologiskt ihop med dito uppvärmd mjölk. Scrollar genom facebook och ser allas olika tolkning av Internationella kvinnodagen. Dagen då de på radion i morse pratade om att Sverige går bakåt i jämställdhet och exemplifierade med att det i Regeringen minskats antalet kvinnor sedan x år. Läste ett citat från Australiens premiärminister värdigt Nietzsches gamla dammiga,”Kvinnor är inte av naturen intelligenta. Om en kvinna lyckas, mot alla odds, bli intelligent beror det på att det är något fel med hennes könsorgan.” Han lämnade jordelivet 1900 men lever kvar, reinkarnerad i  Australien.

  Själv delade jag en imponerande bild på Afghanska män utklädda i burka demonstrerande för kvinnors lika rättigheter och värde. Den vägen är lång. I Afghanistan.

  Jag ser hjärtan och tillrop till oss tjejer att det är vår dag idag. Jag ser minst ett; Grattis alla kvinnor. Från kvinnor. Sänker blicken till boken som är uppslagen bredvid kaffekoppen. Högmod. Kapitlet heter högmod. Det handlar om våra skuggsidor. Boken är, 100% Charlotte 2.0, Charlotte Rudenstam skriver så j*la personligt och så träffande och igenkännande. Det här kapitlet handlar om dömande. Vi dömer givetvis olika saker och jag behöver inte läsa hela kapitlet för att stanna upp. Jag ser orden och bara slutar tramsa. Jag var så på väg att skriva om hur Internationella kvinnodagen är en politisk dag och inget att gratulera till. Men om jag inte tar ett steg tillbaka hur kommer min text då se ut, uppfattas? Som skambeläggande, högmodig definitivt och de jag vill nå kommer jag absolut inte nå. Med min bakgrund är det ett självklart perspektiv. Jag har stått tillsammans med andra feminister på kvinnojourer och hållit tal denna dag, vi har talat om att uppmärksamma våld och förtryck. Det är givetvis inget någon vill fira eller gratulera till. Min läxa idag är blott ett uppvaktande till mitt eget högmod. Mitt eget bristande tålamod. Att koppla på min kärlek till kvinnor. Den är stor.

  Feminism

   

  Uppmärksamma den här dagen.

  Inger

  8 av #blogg100

  Inlägg taggade med , ,

Ett svar

 1. […] Framgångsbyrån […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *