• Nytt år nya kläder!

  LOGO_ICOACH_multicolor_rgb_WEBSedan 2007 har mycket vatten runnit under mina broar. Det var det år jag beslöt att arbeta i eget företag med det jag är bra på. Samtal med mottot att göra skillnad. Jag tyckte inte då att mina erfarenheter räckte, samtalsgruppledare på kvinnojourer. Inte heller att min akademiska bakgrund sa något om hur jag skulle föra samtal. Teorier och trossatser i all ära men hur gör man? Eller, hur gör man det så bra som möjligt?
  Jag valde en coachutbildning. Med tanken att få en titel och lära mig några praktiska verktyg i samtal, fick jag så mycket mer. Jag klev in och överlämnade ansvaret för process och fördelning till de två kursledarna, två helt suveräna coacher och vana processledare. Vad betydde det för mig? Att jag gav sjutton i att räkna ut hur många ggr jag pratat, valt att gå fram och coacha, prova något, vara exemplet. Jag tog all plats jag önskade. Ann-Christin och Georg hade lovat ta hand om fördelning. Jag släppte den vana tanken på att jag tar för stor plats. Kanske. För inte visste jag riktigt men Gud förbarme om jag gjorde det och de andra inte sa något utan bara tänkte det om mig. Puh. Sånt här ödslar jag inte tid och energi på längre. Det är en av alla mina vinster med coaching.

  Under mina år som coach har min bransch ifrågasatts. Vad gör vi? Hur många är vi egentligen? Vill/kan/tror alla sig vara coacher? Vad ska man egentligen med en coach till? Och en mängd andra frågor som bevisar att vi behövs. Som bekräftar Att vi finns. Att vi blivit många. Att många vill vara som oss fast de kanske inte orkat gå en utbildning. Ibland ber en del mig byta epitet, kalla mig något annat än coach, och detta är för att jag är bra. Så att jag inte mixas med de som inte är bra. Jag tänker att med tiden utbildas marknaden, kunden och då vet kunden vad den ska fråga efter. Den vet vem som är bra. Vi behöver inte längre läsa om missuppfattningar som att coacher ska berätta för andra hur vi ska leva. Det är ju det en coach inte gör. Så redan där kan vi konstatera att du inte träffat en utbildad coach.

  Så för att fira denna insikt över tid vill jag att coach ska vara en del av mitt personliga varumärke. Jag önskar inspirera andra coacher till detsamma. Vi behöver stå stadigt i våra skor. Därför har jag valt att skapa en märkning av det jobb som Framgångsbyrån gör. Det coacharbete jag, Inger Eriksson, utför och det arbete andra coacher i min organisation utför. Vi coachar.

  Och söker du efter en coach som är bra, hör gärna av dig så får du en lista namn av mig. Sen ringer du och pratar lite med dem innan du bestämmer dig.

  Välkommen till ett nytt Framgångsår!

  Inger Eriksson

   

3 svar

 1. Tina Peldan skriver:

  Inger, så rent ut sagt urbota härligt att läsa dig skriva och se din stolthet och självklarhet över det du gör och gör bra lysa igenom textens alla glipor. Det gnistrar och glimmar av stolthet i din text och det älskar jag. Coach on och fortsätt att vara den stolta Inger du är och ta plats bara gör det! En årets coach bör vara både stolt och ta plats tycker jag. Kram på dig från en coachkollega som också är stolt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *