• Kierkegaard

  Idag susade tanken in i huvudet, vart ifrån kommer mitt perspektiv om vad olika sorters kommunikation kommer ifrån? Det jag uppfattar och till och med kan sakna i en kommunikation. ”Läpparnas bekännelse” är långt ifrån empatisk hållning och önskan att hjälpa någon. Redan i gymnasiepsykologin läste jag Kierkegaard och tog till mig emaptins förhållningssätt. Under tre års beteendevetenskapliga studier rotade sig teorin än mer. Efter alla år av samtalstöd och coaching har det varit en ledstjärna.
  Idag öppnade jag en bok jag fick igår, i inledningen på boken fanns Kierkegaards bevingade ord.

  20130425-145000.jpg

  När jag igår utbildade coacher, vars utmaning brukar vara att göra upp med tron att de ska lösa människors problem, påmindes jag igen hur viktigt det här förhållningssättet är.
  Inger
  #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *