• Äkta, rak, modig, nyfiken, lat…

   

  Idag skriver Linda Örtengren en Sommarblogg. Ett inlägg som handlar om Linda, ett inlägg som får mig att reflektera, ett inlägg som stimulerar min tanke. Så brukar det vara. Både med Linda och hennes blogginlägg.

  Tack för att du ville ha mig som en av dina sommarbloggare Inger. Det är en ära! 
  Tänkte försöka beskriva mig själv bortanför de olika rollerna som jag har i livet. Jag är ju trots allt terapeut, coach, fru, mamma, livsnjutare, entreprenör, bloggare och provsmakare men jag är så mycket mer än så.

  Jag är äkta, rak, modig, påhittig, nyfiken, lat, levande, ärlig och en massa andra egenskaper. Jag gillar att jag inte vet hur man gör för att ha dåligt samvete och det vill jag tacka min mamma för. För mig är det viktigt att ha en god kommunikation med min omgivning och jag uppskattar personer som kan var sig själva och ta ansvar för sina egna känslor. Hellre tar jag ett ärligt nej än ett oärligt ja.
  Det är jätteviktigt för mig att göra saker som känns meningsfullt annars finns det ingen energi. Jag mår som bäst när jag umgås med vänner och har roligt, gärna med en vision för framtiden. Lycka är ett av mina favoritämnen och om du vill läsa mer av det jag har skrivit hittar du mig på http://www.naknacoachen.se

  Jag har varit i helvetet och tagit mig tillbaka igen! Det är en ganska passande beskrivning på mitt liv men nu lever jag det liv jag vill leva.
  Att ge upp kanske inte är så dåligt alla gånger!
  Jag har kämpat i nästan hela mitt liv. Kämpat för att bli sedd och älskad av mina föräldrar. Kämpat för att få bra betyg så jag ska bli omtyckt och bekräftad av min mamma. Kämpat för att passa in. Kämpat för att bli trodd. Kämpat för att få närhet. Kämpat för att bli sedd. Kämpat i olika relationer för att det var viktigt för mig att få det att fungera. Kämpat för min egen överlevnad i samband med ångest och depression. Kämpat för att få rätt vård. Kämpat för att kunna betala min hyra. Kämpat för att kunna ge mina barn mat och kläder. Kämpat…
  Skam den som ger sig! Bara att bita ihop! Kämpa på! 
Jag blir trött i hela kroppen bara jag skriver om det. Det går åt mycket energi att vara på helspänn och kämpa, inte undra på att jag har haft så mycket värk i kroppen genom livet.
  Jag har gett upp nu. Jag kämpar inte längre. Jag är inget offer för omständigheterna. Jag har släppt kraven och det finns inga måsten längre. Vilken lättnad!

  När jag slutade kämpa så gav det utrymme till att verkligen börja leva. Jag väljer i varje stund hur jag vill leva nu. Jag är nyfiken på livet och tar tillvara på varje tillfälle av njutning. Nu ligger fokus på att hitta ännu fler bitar i livet jag tycker om att göra.
  Att ge upp är en krafthandling som innefattar både styrka och mod. Det har varit en jobbig process och som tagit flera år att genomföra. Att ge upp mentalt och känslomässigt gick relativt fort men jag jobbar fortfarande med att min kropp ska förstå.
  Jag är stolt över det jobb jag har genomfört och över att jag befinner mig där jag gör idag. Idag kan jag be om hjälp och jag vet att jag inte måste vara duktig för att någon ska kunna tycka om mig.

  Jag har en tendens att fortfarande bita ihop ibland och jag behöver påminna mig själv om att ta ett steg tillbaka och överlämna det. Att ge upp är faktiskt en kärlekshandling har jag kommit på och är det bästa jag har gjort!

  Som avslutning på mitt inlägg vill jag gärna dela med mig av min största insikt som har vuxit fram ur denna process.
  För mig känns det viktigt att poängtera att varje ord är förankrat i mig och ger en enorm kraft när jag läser dem.

  -Jag är stark för att jag vågar vara svag och jag är modig för att jag tillåter mig att känna allt!
  Med önskan om ett levande liv
  /Linda

  Tack min vän!
  Inger 

2 svar

 1. Glad är jag!
  Inger

 2. Annette Wahlgren skriver:

  Tack Linda för ett personligt och generöst delande av dina erfarenheter. Det är just sådant som hjälper oss att växa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *