• F som i Fredag

  Frihet Framgång Frisk Framtid Frukt Fukt FinFinaLinda….

  Andra träffen med PT´n Joe. Vi jobbar på i positiv och lärande anda. Joe berättar och jag reflekterar. Om min kropp, min kondition – eller avsaknaden av, styrkor, vilja och mål. Han pratar och jag jobbar mig svettig. Jag är så nöjd med satsningen och jag är nöjd att det blev Joe. Jag är mindre nöjd med flåset, orken, vart fasen har det tagit vägen? Kör ändå.

  Lyxen med en PT av denna kaliber heter ”streching”. Jag behöver inte utföra den själv, det fixar Joe. Han drar och trycker. Roligast är det när jag ligger på mage och han lägger en stor Pilatesboll på min rygg och sin egen tyngd ovanpå. Mitt skratt kommer ut som stånkanden, med allt detta på ryggen är det svårt att fnissa, det här är troligtvis personalens egen dolda kamera!

  Gör man bra grejer skall man belönas! Eller hur?
  Min Smarta vän Linda Örtengren hade bjudit mig till Blue Hotel på Lidingö igår. Där har de ett fantastiskt Hamam! 

  Hamam, det ångande badhuset, har spelat en viktig roll i Mellanösterns olika kulturer. Det har varit en plats för sociala möten, rituell rening och arkitektonisk skönhet. Med tiden har olika vanor och behandlingar utvecklats inom hamam-kulturen.

  Efter att ha pressat ”pappabilen” genom fredagsköerna och forsat fram mot Elfviks Udde tog Linda emot med öppna famnen och ett välkylt alkoholfritt bubbel. Vi begav oss nästan omgående till badavdelningen, Hamamet.
  Miljön är helt magisk. Det är som att kliva in i Tusen och en natt. Alla mina sinnen får njuta. Det doftar orientaliskt av… kanske oljor, rökelse, te, frukt.. jag vet inte jag bara njuter, tar in och är där. Ögonen vilar på textilier som för tankarna till kryddor.
  Vi ångbastar och sitter i en liten pool innan vi bjuds in till behandlingen. Vi ligger på varsin sida av en stor marmorplatta. Resten är en upplevelse som gör sig bättre upplevd än beskriven. Det är skrubbande vantar över hela kroppen, det är vatten som sensuellt forsar över kroppen, det är skum i mängder, massagegrepp och något som känns som en hästsvans men är daddelfibrer. Behandlingen avrundas med hårtvätt och får ett chockartat avslut med iskallt vatten öst över mig!

  Vi är inte klara än. Nu väntar utomhusjacuzzin! Att sitta bland bubblor och blicka upp i den blå skyn och se starka, vackra tallar sträcka sig uppåt – det kastar mig rakt in i barndomens dagdrömmerier på rygg på Ingarö! Doften. Åh doften av tallar i skärgården. 
  Det är här i jacuzzin, med stora finlandsfärjor som glider förbi, som Linda får mig att inse att jag visst är bra på att sätta mål!
  När bubblorna stillar sig lämnar vi tallar och färjor bakom oss. Där inne i värmen väntar en fantastisk mezetallrik. Vi sjunker ner bland vackra kuddar i våra Hamamtypiska badrockar och serveras gott att äta och dricka. Vi fortsätter våra livsreflektioner. Jag tänker att vattenpipa hade suttit fint. Men det rimmar illa med hälsokonceptet jag håller på att inordna mig i. 
  Vi tar avsked för den här gången. Jag ser fram emot att snart njuta både Hamam och Lindas varma sällskap. I ”pappabilen” får jag sällskap av en i den rara personalen och kvinnan som förestår Hamamavdelningen och som chockade mig med kallduschen. Vi styr mot den rosa solnedgången och alla verkar nöjda med sin dag!
  Slutet gott allting fantastiskt!
  Inger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *