• Håll balansen i hängmattan, hela sommaren!


  Är du på jobbet nu? Eller sitter vid datorn och letar bra jobb att söka? Har du avklarat studierna för denna gång och är på väg till sommarjobbet? Är du egen företagare och jobbat från måndag till måndag, i flera år? Även om du inte varit på ditt kontor, i din butik, verkstad eller hos kund varje dag har du ägnat tankarna åt ditt företag, varje vaken timme?
  Eller tillhör du dem som har lyckats hålla dig till måndag- fredagsvecka, lediga kvällar och helger.  Åkt och fiskat, lattjat med barnen, sippat på ett par latte en söndag med goda vänner eller letat efter nya roliga servetter på IKEA. Ja i så fall har du säkert bokat din semester också och är oberörd av de tips jag tänkte ge. Förutom nummer sju, det sista;
   7. Uppmärksamma dig själv för att du prioriterat dig och det du behöver. Fira att du ger dig själv belöning i form av  ledighet eller tid till att koppla om.
  Nu stundar sommaren och för att vara så bra och framgångsrik du vill vara är detta en bra tid för att ladda batterierna. Om du sitter och läser detta och arbetar i en säsongsbaserad verksamhet där sommaren är er peak, gäller det för dig att välja ut en tid på året då du ger dig själv samma möjlighet.
  1. Avsätt ledig tid. Titta i almanackan och hitta minst två veckor, helst sammanhängande och skriv semester.
  2. Aktiv eller lugn. För bästa avkoppling brukar man enkelt jämföra hur arbetsvardagen ser ut och så var ledig med motsats. Är du säljande med mycket folk omkring dig jämt, kommunicerar och är snabb då kan din bästa avkoppling vara att finna lugnet. Vid havet, på landet, inget speciellt att göra – fokus på att bara vara. Om du i arbetsvardagen jobbar mycket ensam, vid datorn, över böcker, funderandes. Då kan en semester fylld av intryck och aktivitet ge dig den energi du behöver.
  3. Avslappningshjälp. Skaffa dig en inspelad avslappningsövning på CD, Mp3 eller sök på spotify. Ligg i hängmattan, på stranden eller inne när regnet smattrar och lär dig konsten att slappna av. OBS! Det här kan bli en vana som hänger med dig även i höst.
  4. Ägna dina lediga dagar åt sådant som du blir glad av. Träffa vänner, ha picnic, bada, fiska – gör en egen lista över allt du tycker är roligt och häng upp för inspiration!
  5. Reflektera. Älta inte sådant som hänt men våga reflektera. När du är glad och avslappnad är du snällare mot dig själv.
  6. Visualisera. Ligg på rygg och dagdröm, skapa din framgångsrika framtid med ett grässtrå i munnen och ett leende på läpparna!
  7. Uppmärksamma dig själv för att du prioriterat dig och det du behöver. Fira att du ger dig själv belöning i form av ledighet eller tid att koppla om.
  Njut och varva ned redan nu. Sommaren pågår, nu!
  Inger

9 svar

 1. Lev Ditt Liv skriver:

  Så sant så. Sommaren är som bäst nu.. Det är kloka ord. Jag känner mig rätt stolt över att jag lyckat med en del av punkterna..Inget extra jobb mera i juni. har tittat på resa idag. Bokat in ledig & lat tid för att ladda duracell batterierna igen..Dubbel AA. Laddar jag med….Bokat massage, Drömmer stort….. O du smittar så bra…TAck pinglan…

 2. Jag har en ”virkad” gunga/fåtölj som hänger i äppelträdet och där brukar jag hänga och lyssna på vinden och fåglarna. Underbar avkoppling!

  Ha en skön kväll!

 3. Anette Ryan skriver:

  På fråga ett, två, tre mm svarar jag nej, nej & nej. Men jag behöver definitivt öva lite mera på punkt nummer 7. Kanske nu i ett ”hyrt hus”, där man inte behöver fixa med så mycket, bara hålla det i gott skick kan det bli lite tid till mig själv. Kanske har det lugnat ner sig lite nu sedan flytten är över och vi kommit mer på plats. Ja den som lever får se. Nu ska vi iväg och omplasera vår kära rabarb och en annan stor buske. Det blir stövlar på då det är lerigt och blött. Kul att klafsa i lera när man är rätt klädd.
  Tjingeling Anette

 4. Elvira skriver:

  Jag ska också se till att boka in lite egentid, med fyra barn, man och en katt, så är egentiden en lyx :), som man bör ta sig ibland.

 5. Siw Lövkvist skriver:

  visualisera mera! det ska jag ägna mina lediga dagar åt – låta sanden på stranden silas mellan tårna, glo upp på det enda lilla molnet på den knallblå himlen…och dagdrömma 2.0

 6. Framgångsbyran skriver:

  Vilka bra ideér ni har! Låter underbart med den virkade gungan Cecilia!
  Bra Anette att du ska uppmärksamma dig!
  Elvira, ja gör det. Klart du ska ta hand om dig och ladda batterierna.
  Du är så bra på att visualisera Siw!

 7. Åå jag älskar den där med strået i mun å flina lite förnöjdsamt…visualisera..det e ska jag öva på mera..kram

 8. Framgångsbyran skriver:

  Hahaha, ja verkligen Marie! Till den punkten ska jag också komma i sommar.
  Kram

 9. Elena skriver:

  Klokt, som vanligt! Ska nu efterleva dina råd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *