• Via en ljusstråle in i framtiden

  Dag 2. 36535956_10155388074840759_6989641829188632576_n

  Här på Stensunds sommarkurser kan dagen börja tidigt. Vilken kurs man än går är man varmt välkommen att delta i yogan utomhus, 06.30, på en dansbrygga vid vattnet. Det är en ljuvlig och viktig stund. 90 minuter med sköna dynamiska rörelser, dofter av hav, tallar och trätrallen vi ligger på. Fåglar vars läten lockar till inre skratt. Solen inte bara värmer våra morgonloja kroppar utan fullkomligt steker kinderna.

  Efter att jag yogat går jag med långsamma steg genom snåren intill dansbryggan mot nästa brygga som bjuder till morgondopp. 7.50 sänker jag ner min varma, mjuka och nakna kropp i sådär 14 gradigt bräckt vatten. Det blir bara ett dopp. Ett med andan i samma tempo som den tidigare eldandningen.

  Efter frukost ses vi i vår kurssal. Jag berättar om dagens plan och sen börjar vi med en runda. Rundan är stunden då var och en tar en stund till att högt reflektera över morgondagen, vad har jag med mig, hur påverkades jag av den, hur har jag det just nu? Var och en pratar utan andras inblandning. Ingen som frågar, ingen som kommenterar. Det är något visst med det.

  Dagens plan är en promenad. Vi tar med kaffe – och tetermos, bananer och pappmuggar. Jag tar med mina nyfikna deltagare till en plats jag verkligen gillar. En glänta vid vattnet där vårt fikabord står ledigt och inväntar oss. Med fika i benen parar vi ihop oss, klockan ställs på 8 minuter och alla drar en lapp med en fråga ur en kasse. Så tar vi oss sedan runt på en lätt promenad. Vi byter partner efter dem 8 minutrarna. Nya frågor, nya samtal.

  Lunch och sedan samlas vi för en eftermiddag med genomgång av målstrategier. SMARTA mål, 7 principer för framgångsrikt målarbete samt hur man går från dagdrömmar och fantasier, via vision, mål till handlingsplan. Efter mer kaffe och en kanelbulle tar vi oss ut på en visualiseringsresa, en som med hjälp av en ljusstråle tar oss fem/tio år framåt i tiden. Vi träffar vårt framtidsjag och ställer frågor.

  Resten av eftermiddagen och en del av kvällen går till att skapa sin visionboard. Vi följs åt till middagen, småsurrar och skrattar mycket. Jag tackar för en fin dag med gänget och drar mig tillbaka. Deltagarna har ett kärleksbrev att skriva ikväll. Ett till sig själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *