• Acceptans. Igen.

  12037972_992096867498847_8357814441151090408_n

  Du har ett läge i livet du inte kan tillstå att du valt. En omständighet som är ett faktum. Du hanterar den men resultatet du önskat uteblir. Du har sökt svaren, du har tittat på ditt ansvar, du har gjort vad du kunnat, du vill ta bort dilemmat, problemet, omständigheten, personen, relationen… ja vad det nu är. Men, det förändras inte. Det står kvar där. I dina cirklar, i din närhet, i din krets. Det påverkar dig. Du funderar hur du ska göra. Handling är lösningen. Vi kan ju inte lösa, bli av med något, få något om vi inte gör något åt det. Eller hur? Kan du relatera till det här? Jag kan. Jag får alltid en stark känsla, ett riktigt jädra driv att ändra det som inte passar mg. Jag  har en tradition av att kämpa, ta fajten. Det är så tröttande. Jag är envis och ger mig inte.

  Så får man då frågan; kan du acceptera det som är?

  Va? Vadå, inte göra något? Bara välja acceptans och ha tillit till att det är rätt väg. Att det är det som kommer skapa lätthet. Hur kan jag stå här igen? Framför acceptans som valet. Det enda valet. Jag har gjort det förut. Stått vid precis samma enda valmöjlighet. Acceptans. Det är så jädra svårt!

  Så hur kan acceptans vara det svåraste? Och hur kan det vara lösningen för det som du verkligen inte vill acceptera?

  För att det inte finns någon framåtrörelse i det. Det finns ingen aktivitet. Acceptera kan kännas som nederlag. Erkänna sig besegrad. Ja. Precis så känns det ofta. Det finns bara vara. Det finns släppa taget och vara fri. Det är att se det som sker och är för vad det är. Det är att våga tro på att ”allt är precis som det ska vara.”

  Som så ofta handlar det här inlägget om mig och det jag står mitt i just nu. Igen. Acceptans är helt klart min tuffaste gren. Därför står det så tydligt att det är det jag behöver.

  Jag ska göra det jag behöver göra. Vara.

  35 av #blogg100

  Inger

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *