• Från omskärelse till avsågat luftgevär

   

  Ja hur ska jag kunna välja vad jag ska skriva om kvällar som de här? Hade jag haft en plan, en strategi för vad mina inlägg under #blogg100 ska handla om hade det ju varit bra. Meeen…så jobbar vi inte. Utan jag kör top of mind. Och när dagarna innehåller sån variation av insikter, lärdomar och andras berättelser ja då vet inte jag alls.

  Så, under två timmar drillade jag mina deltagare i målarbete. Det var väl inte så märkvärdigt. Just det var vad några valde som fokus när frågan om ”vad tar du med dig härifrån, för din skull?”. En del svarade, ”Näe det var inget nytt det här..”. När rundan var över poängterade jag, igen, att den frågan är inte för min skull. Det är inte tillfället då jag ska få feedback om jag lyckas med något nytt eller inte utan den berättar för dig om du satt ett värde på dina två timmar nerlagda. När vi pratar mål och din uppgift är att skriva ner ett, jobba med det utifrån några principer och metoder, men låter bli för du har redan gjort det, hört det förr. Då väljer du att slösa bort dina två timmar. Jag vill att varje deltagare i mitt rum gör ett aktivt val att vara där, vara delaktig och välja vad han eller hon får ut av det.

  Ja och på eftermiddagen hade jag de skönaste och mest ödmjuka deltagarna. Vi pratade nätverk och uppfattningen var att svenskar är svåra att skapa relation med. IRL. På facebook är vi mer aktiva. Skärpning svenska kompisar, skärpning.

  Och emellan allt detta fick jag höra om vår deltagare som nu är en lycklig anställd på 75%. Hos arbetsgivaren som ställde den skummaste frågan under intervjun. Läs om den här.

  Samtalet om manlig omskärelses syfte diskuterades över en sen eftermiddagsfika. Majoriteten köpte inte argumenten. Minoriteten beslöt att i fortsättningen bara svara att anledningen är blott estetisk.

  Avrundade dagen gjorde jag i en smskavalkad med min tokiga bonusdotter. En batalj om vem som är mest från orten. Med allt från rajtantajtan (det var hennes ord) till avsågat luftgevär…skrattade vi så vi skakade på varsitt håll. Hon är bäst. Min Linn.

  God natt, buona notte, ciao, over and out.

  #blogg100

  Inger

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *