• Precis när man trodde man fattat

  Sommar 231

  2007, är året när så mycket började hända i mitt inre liv. Jag lämnade, förändrade och gjorde upp med tidigare beteenden och mönster. Jag började nosa på min egen intuition bland mycket annat. Jag visste verkligen inte vad det var. Jag brukade likställa det med PMS. Ja du läste rätt, PreMenstruella besvär. Min uppfattning var att det var sånt kvinnor sa sig ha.. Tror jag blandade ihop det med kvinnlig list som blev kvinnlig intuition, något somliga kvinnor sa sig ha när det liksom passade deras syften. Så tänkte jag om PMS också. Förlåt. Jag vet bättre idag. Jag har nämligen alltid varit förskonad det sistnämnda. Hade heller ingen aning om att även jag har intuition och att den gick att träna upp. Allt handlar hela livet om att lära känna sig själv. Eller ja det beror ju på vad man vill ha ut av livet förstås. Men vi KAN lära oss om oss själva hela livet.

  Så jag väckte min intuition. Jag bejakade den och jag har lyssnat till den. Övning ger färdighet. Men jag har också undrat ibland hur den fungerar. Det som kallas magkänsla när vi pratar intuition har jag inte helt kunnat relatera till. Det är helt andra saker som känns i magen eller i bröstet på mig. En annan sorts information eller signal. Intuitionen gör inget väsen av sig. Den är bara solklar när den uppstår.

  Sen får man lära nytt. Förra lördagen landade vi i att;

  Intuition är en högre kvalitativ känsla. Medveten självkommunikation via insikt.

  Och;

  Instinkt (magkänsla) är en lägre kvalitativ känsla. Instruktiv känsla att förnimma. Väl utvecklad hos djur. 

  Ja och plötsligt blev även detta samband klart för mig. Jag har instinkt och har intuition och de fungerar olika. Nu vet jag.

  19 av #blogg100

  Inger

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *