• Salta ditt CV

  IMG_2160

  När jag kom till mitt nya uppdrag på Work for you frågade vår samordnare, Inger, vilka språk talar du? Jag svarade; Svenska..he he och engelska. Samordnaren tittade på mig,..inget mer? Jag visste ju att här i Haninge var man stolt att kunna erbjuda 12 språk inom organisationen och här kom jag med bara två språk. Så jag, egot, la till, jo jag pratar ju lite italienska också. Samordnaren, Jaha men det är ju jättebra!

  Jag har många gånger i mitt liv sagt att jag pratar italienska. Det är väldigt sällan det är upp till bevis. Utom när jag själv reser till Italien. Ja och då brukar det funka att hitta stranden, sevärdheten, välja mat och dryck, få hjälp med vägbeskrivning och liknande. En gång i millenniets början höll jag ett föredrag om Dante Alighieri. På italienska. Men det är en helt annan historia…

  Så i tisdags säger min kollega till mig, Du ska få en deltagare. En ingen av oss har kunnat kommunicera med för hen pratar bara polska och italienska. Och du pratar ju italienska!

  Men va f… En del av mig ångrar djupt vad jag sagt mig kunna, jag spanar efter bakdörrar och hål i golvet. En annan del av mig, den som regerar, svarar, jaha vad roligt. Vad heter hen då och vad är det jag ska göra?

  Så efter att kollegan frågat ett par gånger om jag fått tag på vederbörande inser jag att prokrastinering inte är någon idé här.  Lite uppvärmning med google translate för att se att meningsbyggnad och val av rätt ord för kallelse, föreläsare och jobbkonsult funkade ringde jag. Hen svarade och rösten skiftade snabbt till energi och glädje när någon pratade ett språk hen väl kände till. Det gjorde även mig glad och lite mer bekväm. Jag kom fram till både vad tisdag och klockan 13 heter. Jag tror jag svimmade lite. Av välbehag. Finns det något vackrare än artighetsfraser och önskan om en trevlig dag på italienska?

  Så här kan det alltså gå om man saltar sitt CV. Plötsligt är det upp till bevis. Valet är att fly eller kliva i den allt för stora kostymen och växa i den. Jag valde det senare.

  17 av #blogg100

  Grazie per una giornata assolutamente meravigliosa!

  Inger

  Inlägg taggade med , , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *