• Nyckelord om coaching

  IMG_7809

  I funderingarna om vad som ska komma på pränt under #Blogg100 ställde jag frågan på mitt instagramkonto; Ge mig ett nyckelord om coaching, personlig utveckling, utmaning, framgång. Jag fick ett gäng bra ord. Här kommer orden;

  • Mod
  • Styrka
  • Lösningsfokus
  • Kreativ
  • Lyssna
  • Växa
  • Belysa

  Det är verkligen ord som ingår i coaching, personlig utveckling, utmaning och framgång. Det är perspektiv som behövs, det är egenskaper man kan uppnå,  känslor att uppleva och önskemål att nå.

  Jag kan inte låta bli att reflektera mitt nya uppdrag. För att utföra det på mitt sätt behöver jag lyssna. Jag går in i en grupp med 10 – 30 deltagare och vill veta vilka de är. Vad vill de, vad behöver de och kommer de vilja berätta det? Och i och med att jag ställer frågan behöver jag modet att lyssna. Inte bara höra. Lyssna. Det är då jag kan ställa fler frågor. För att jag verkligen lyssnar och de är tydliga med vad de vill. Det här arbetssättet tarvar mitt mod. Till viss del är det här modet väl upptränat för att jag ser detta som ett framgångsrikt arbetssätt så jag har svårt att välja ett annat. Men ibland. Ibland känner jag att det säkert finns enklare, kortare vägar.

  Mitt mål och syfte är att var och en ska få med sig det den behöver. Det bygger på att jag når dem och visar att det egna ansvaret och personliga ledarskapet är avgörande. De behöver själva vara delaktiga i vad de önskar och vad de faktiskt får med sig. Utmanande. Här behövs kreativitet och lösningsfokus.

  Det kan vara just därför jag är riktigt riktigt trött. Det känns att jag tar in nytt, nya personer och som min coachkollega Sofia just skrev till mig; Att du är trött visar på många nya intryck och att du är närvarande. Vid nya arbetsuppgifter brukar jag likna det vid att du börjat med en ny sport, låt oss säga ridning. Du kommer att vara öm i muskler du inte visste du hade, fokuserar på allt det nya, flåsar pga dålig kondition och försöker hålla balansen. Snart kör du omkring som om du aldrig gjort annat med bra kondis, superbalans, starka ben och magmuskler och med nya erfarenheter och kunskaper. Du är snart där, vad härligt!

  Hur bra var inte det!

  10 av #blogg100 Woho, 90 to go!

  Inger

   

   

  Inlägg taggade med ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *