• Lagen om Orsak och Verkan

  Idag.IMG_7700

  Den tredje lagen är; (vad är det för lagar hon skriver om? Det kan du snappa upp här.)

  Lagen om Orsak och Verkan

  Varje handling skapar energi som återvänder till oss på ett likartat sätt. Som vi sår får vi skörda.

  Fick frågan av min vän Aryel Walett idag, om jag kände motstånd när jag tog mig an lagarna en efter en? Nej inte alls svarade jag. De är inte helt nya för mig heller. Innehållet har jag levt efter under de senaste åren utan att de varit inordnade i detta system Men, det är inte helt sant. När jag skriver det kursiva ovan känner jag ett jäkla motstånd! Så vad har jag skapat genom mina handlingar? Hur kan jag se mitt ansvar i vissa saker som händer i mitt liv, vad var min utlösande handling? Och här finns ett superstort motstånd. Jaga kan ställa frågan, så vad ska jag lära av detta som sker? och jag kan gärna besvara den. Men är jag villig att ta på mig ansvaret för att vara orsaken till nuvarande verkan? Jag tänker på när någon annan gör mig orätt, gör mig illa. Vad är min del? Som vi sår får vi skörda…

  Till lagarna finns idéer om tillämpning. För dagen är det dessa punkter.

  • Idag ska jag bevittna de val jag gör i vart ögonblick, genom att iaktta dessa val
  • Jag ska ställa frågan; vad är konsekvenserna av de val jag gör?
  • Jag ska observera vilken känsla jag får efter frågan

  Jag har ställt en sån fråga till mig själv idag. Lyssnade och handlade därefter. Det känns bra.

  Dagens funderingar kände också ett visst motstånd att komma ut och ta plats i skrift.

  #Blogg100, 2 av 100 ger 98 kvar

  Inger

  Inlägg taggade med ,

Ett svar

 1. […] lagen om Orsak och Verkan till önskan. Vad blir konsekvenserna av det jag önskar? Är jag redo, beredd att ta emot det jag […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *