• Min upplevelse av att bli coachad 

  High heel mom

  High heel mom

  Mycket kan sägas och sägs om coaching. För att dela med oss av en av våra klienters upplevelser ställde vi tre reflektionsfrågor och fick ta del av följande.

  Skillnaden i ditt sätt att angripa problem före och efter du valde coaching?  

  För mig har coaching inneburit att jag fått ett nytt tankesätt och förhållningssätt till mig själv och hur jag agerar och hanterar olika situationer. När jag tidigare trott att jag alltid kommer förhålla mig till vissa situationer på ett visst sätt (”för såhär är ju jag”), så har coachingen öppnat upp nya möjligheter och sätt att bemöta dem. Och alla svar har funnits hos mig! Coaching är inte att få svar, det är att själv skapa lösningar, genom samtalet och med hjälp av de enkla verktyg och tankesätt som coachingen innebär.

  Har du, och i så fall hur, omvandlat dina insikter till handling? 

  Coachingen har lärt mig att det går att tänka annorlunda, även kring sådant där man tror sig ha en bestämd uppfattning. Tidigare angrep jag inte problem, jag accepterade dem bara och tyckte synd om mig själv att just jag drabbats. ”Offerkoftan” var framme och med den förstås lite avund mot alla de som faktiskt inte drabbats av lika mycket orättvisa bekymmer. Tack vare att jag blivit coachad vet jag att jag kan förändra mitt sätt att tänka och göra, och förstått att jag inte är ett offer för omständigheterna. Jag har tagit kommandot över min tillvaro! Allt börjar med några enkla frågor och sen har man plötsligt börjat tänka i nya tankebanor. Och nya tankar gör att man känner sig stärkt och får framtidstro. Nu vet jag att inga tankar eller känslor är för evigt, eller förutbestämda. Det är jag som bestämmer hur jag ska känna!

  Vilken sorts dilemma, utmaningar, frågor skulle du ta med en coach?

  Coachning har hjälpt mig att komma vidare i allt från relationsproblem med familjemedlemmar till hur jag ska utvecklas på jobbet, stärka min självkänsla eller bara få mig att bli mer bekväm med att bjuda hem vänner. För mig är idén med coaching enkel: blicka framåt och förändra det som går, nämligen dig själv och ditt framtida tänkande. Att blicka bakåt eller fundera över hur andra ska förändra sig är inte meningsfullt och kan aldrig skapa förändring i tillvaron.

  Vi tackar för insiktsfulla reflektioner. Lärande är det vi upplever när vi går från medvetenhet till att applicera det nyligen lärda på vår verklighet. Det är då förändring kan uppstå.

  Har du egna erfarenheter du skulle vilja dela med oss så hör av dig, skriv dem i kommentarsfältet eller skicka oss ett mail. Dela gärna den här bloggposten om du vill.

  Inger, Linda & Camilla

   

   

  Inlägg taggade med , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *