• Fira Sveriges nationaldag!

  För två år sen trodde jag att vi var en tradition på spåren. Jag och min vän Lili tog ångbåten från Stockholm till Waxholm. Vi drack medhavd bubbel, åt hemgjord Gubbröra på dito knäcke. En underbar tur i sol. I Waxholm tog vi en promenad och slog oss sedan ner på vännen Carinas somriga ställe i hamnen, Restaurang W och beställde hennes väl omtalade mastodonträkmackor!! Och en kall öl såklart. Vi hade en underbar dag! En som satte sig i minnet och vi sa, ”det här är en bra tradition!”.

  Året efter var Lili på annat håll och jag minns inte vad jag gjorde istället. I år har jag jobbat på samma Carinas krog fast i Trosa, Åda krog, medan hon varit i Italien under veckan. Vaknar således på Sveriges nationaldag i Trosa. Långt från Waxholmsbåtarna. Firandet gör jag i känslan. Carina i köket har just skapat en ”Ådas svenska tallrik”, den doftar av matjessill, dill och rödlök. När jag lyfter blicken ser jag ut emot ett skogsbryn där höga granar reser sig mot en blekblå himmel. Naturskog. Ovanlig i sitt slag.

  Om ett par timmar tar jag bussen hem till Stockholm. I eftermiddag blir det yogapass hemma på persiska mattan och ett riktigt varmt bad. Lindra och ge kärlek till det bästa jag har. Min kropp och knopp.

  Hur firar du Sveriges nationaldag?

  Inger 97 av #blogg100

   

  Inlägg taggade med ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *