• Så hur gör man då?

   

  Med det personliga varumärket. pvm 120314

  Jag ställde frågan dagen innan föreläsningen i fredags, om någon av mina vänner hade något specifikt de skulle önska få med sig från en sådan föreläsning. Jag fick riktigt bra frågor och bad om lov att publicera dem här samt svara och reflektera.

  ”Hur ska jag göra för att få med så mycket av mig själv (i mitt fall: Johanna-genuint) som möjligt i varumärket utan att det blir för privat?

  Om man börjar med att tänka igenom vilka värderingar som är viktiga för en. Har du nu skrivit två hela sidor så har du nog mer skrivit allt du tycker är viktigt i världen och ditt liv mer än att det är dina värderingar på arken. Se över dem och hitta tre till fem huvudvärderingar, eller just, grundvärderingar. Sedan fundera ut vilka egenskaper du vill förmedla. Hur vill du uppfattas av andra? Hur vill du att de beskriver dig för andra? ”Ja hen är ju alltid så påhittig! Är en fena på att njuta i stunden och är hen inte också väldigt hälsosam?” Är det det här du vill förmedla då är ditt steg att fundera ut vilka egenskaper som stärker den här uppfattningen om dig. Finner du någon egenskap som du hittills inte är världsmästare på? Ja då sätter du upp den på träning och utvecklingslistan. Tänk igenom hur egenskapen fungerar och hur den kan förstärkas.

  När du gjort det jobbet kan du tänka igenom vilka delar är ”Johanna-genuina”? Titta över dem och se vilka som är som du säger privata och vad är personligt. Det du klassar som personligt ska du definitivt ta med och förstärka, det är det som utgör det ”personliga” i varumärket. Alltså, du har en tjänst du vill berätta att du har. Den kanske i sig inte är unik utan det är du och ditt sätt att leverera den på som är det. Det är där du kryddar den.

  Och att få med ”så mycket som möjligt av dig” det är ju att vara den du är ( i ditt PVM) hela tiden. Att du är autentisk, tar dina beslut baserade på dina tydliga värderingar, med dina tydliga egenskaper.

  Varmt lycka till i skapandet Johanna!

  Inger

  83 av #blogg100

   

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *