• Livshjulet rullar

  Vi pratar ofta om balans i livet. Vi. Vi som arbetar med människor och människor. I ett samtal för lite sen kom Livshjulreflektionen upp att sträva efter balans inte var ett mål för de berörda. Nej så kan det också vara. Och kan vi ens nå ett totalt balanserat liv? Vad är det? Som vanligt tror jag det är en synnerligen individuell uppfattning. Vi har många delar i livet och den som ska jobba för balans är ju den det berör. Idén om att vi delar in vår vardag i 8 – 8 – 8. Åtta timmars sömn, åtta timmars jobb och åtta timmars fritid. Hur många lyckas med det? Hur många strävar dit?

  Oavsett strävan är det klokt att då och då stanna upp och inventera att jag är där jag vill vara. Om min våg balanserar, om mitt livshjul rullar jämt fram eller erbjuder en väldigt ojämn färd. Välj ut dina områden i livet, vänskap, fritid, rekreation, vila, egentid, familj, kärlek, studier, arbete… Skissa upp ett hjul och rita ut ekrarna, tårtbitar kan utgöra en bild. Skriv dina valda områden i var tårtbit. Navet är noll och ytterkanten full skala, du bestämmer själv 10, 20, 100…

  Gör det för din skull. Se bilden och reflektera. Ser det ut som du vill eller behöver något justeras?

  Inger, från ett soligt Stockholm mitt i cityvimlet.

  38 av #blogg100

  Inlägg taggade med , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *