• Framgångsrika minglare går på kurs

  Nätverkare

  På måndag håller jag Mingelkurs. Det här är ett företag som tänker stort och smart. De ska sända ut tio medarbetare i ett specifikt mingelsammanhang som är viktigt för dem och branschen. Gruppen om tio har fått ett specifikt uppdrag om vad som skall förmedlas och vad det förväntade resultat är. För att trimma dem har de avsatt tid och anlitat mig för att coacha dem samt bidra med en mängd enkla och verksamma verktyg för minglandet.

  Får jag bjuda på lite mingelteknik så här på fredagen?

  Mingelteknik

  • Koppla på ditt snyggaste leende.
  • Leta reda på dem du aldrig sett!
  • Säg hej till de du känner. Och gå vidare.
  • Koppla ihop människor, ”får jag presentera dig för Britta, hon tar fram profilreklam och ni hade behov av kampanjmaterial.”
  • Agera värd/värdinna, hänvisa till buffé, kaffe etc, vänlig och välkomnande
  • Kom välutrustad… Visitkort! Penna och almanacka och boka direkt.
  • Klädd som alla andra – eller ta de röda glasögonen, kavajen, skorna, väskan – bli ihågkommen och lämna avtryck.
  • Bryt in – bryt ut. Rör på dig, det är ett mingel.
  • Öppna grupperingar – så andra vågar sig fram. Bjud in till samtalet med leende och blick.
  • Exitrepliker – ”Vad spännande det här var, nu ska jag mingla vidare, det är ju därför vi är här.”
  • Tid för återkoppling. Ha tid i almanackan inplanerat före du går på mingel, för din uppföljning

  Ha dig en finfin helg! Jag ska själv iväg på en föreläsning om det undermedvetna. Har jag tur finns en god möjlighet till mingel därefter.

  Inger

  6 av #blogg100

Ett svar

 1. […] hos en trevlig kund mitt i Stockholms city. De var förväntansfulla och jag likaså. Som jag skrev tidigare har de tio medarbetare som ska ut på ett mingel och prata med sina kunder om en viktig produkt. Det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *