• Ensam & övergiven, Höstpod med MarieLouise Falk

  Mitt i november och det rapporteras om 2 timmar sol i Stockholm under november så här långt. Jag känner mig rätt oberörd av detta trots ensamhetenpåpekanden som detta jag just gjorde. Jag gör det jag ska, jag passar på att kura inne med tända ljus, trevligt sällskap, värmande mat och dryck, glada stunder och kul saker att se fram emot. Tränar och yogar som jag brukar, äter bra och dricker mycket. Vatten. Har just tagit till mig det ayurvediska tänket att starta dagen med något varmt den här årstiden. Varmt vatten med citron, ingefära, chili. Sätter igång livsandarna. Äter gröt istället för kall youghurt.

  MarieLouise höstpod handlar precis som sommarbloggen om att känna sig ensam och övergiven. Hon reflekterar över hur övergiven står i relation till människor. Andra människor. Men jag tänker att det sorgligaste är väl när en människa övergivit sig själv? Att hen struntar i att ta hand om sig själv, lyssna till sina behov, visa förståelse för smärta, sorgsenhet, längtan och önskningar – det är en övergivenhet som ger efterklang.

  Så om du skulle sätta dig ner och lyssna, först på MarieLouise berättelse och sedan på din egen. Fråga om du ger dig det du behöver. Nöj dig inte med första svaret. Vi människor är fenomenala på självbedrägeri. Ja det är starkt uttryck och nej du kanske inte alls håller med. Men om mitt uttryck ändå skavde till, fråga igen. Använd lite inspiration. Finns det någon i ditt liv du värnar, prioriterar, älskar, visar förståelse, kärlek och omvårdnad? Ta de handlingar du gör för den här personen och titta på dem ordentligt, sedan frågar du dig när du gjorde detsamma för dig själv. Ställ andra kluriga frågor kring dina handlanden och var nyfiken och se vad du får reda på.
  [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/177485321″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

  Vill du läsa mer eller finna MarieLouise någon mer stans så är det här rätt ställen, hemsidan, Lyckliga coachen och på facebook.

  Ha en fin november!
  Inger & MarieLouise

  Inlägg taggade med , , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *