• Klaras höstpod

  ProfilbildGladTwitter

  Vad handlar livet om för dig? Ser och gör du dina val eller sveps du med i det som är roligt, dramatiskt, förskräckligt, förväntat eller vad-vet-väl-du-om-val? Oavsett det som varit kan du sätta dig ned och reflektera över hur du gjort hittills. Det fina med vetskapen att vi inte kan ändra något bakåt är att då behöver vi heller inte söka efter felen, misslyckandena, skulden eller den skyldige. Vi kan bara betrakta det som varit och ställa oss frågan; vad kan jag lära av allt det här? Vad gillar jag, vad vill jag fortsätta med och vad kan jag göra annorlunda? Visst låter det enkelt. Och tänk om det är så enkelt?
  Eftersom vi människor är varelser med känslor som jobbar ihop med tankar så blir det ändå ibland svårt att se det enkla. Dock kan just enkla modeller hjälpa oss att se det enkla tydligare. Jag brukar säga, till mig själv och andra, ”gör först och recensera sen”. Det funkar för det mesta.

  Klara Härgestam reflekterade i somras i en sommarblogg här på Framgångsbyrån. Det fanns sökande efter förståelse och lärande i så mycket större utsträckning än skuldbeläggande och felsök. Jag vet inte hur det är för Klara men för mig handlar livet till stor del om utvecklingen av mig själv. Att förstå mig och möta mig och mina utmaningar. Att möta andra och deras utmaningar.

  Välkommen att lyssna och ta med dig det du behöver. Fin höstdag, önskar Klara & Inger.

  [soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/170739889″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

   

  Inlägg taggade med , ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *