• Nya vindar & många bollar

  blå3

  Vad händer när livet händer? Hur gör vi när plattformen skakar och vi vet inte vad som kommer hända imorgon? Det vet vi ju egentligen aldrig men vi behöver tro det till viss del.

  Väldigt olika del för olika människor. En del människor är bara spontana. Somliga vågar inget planera i tron att det går åt pipsvängen då, orkar inte eller vet inte hur man gör. Andra behöver kontroll i minsta detalj. Planerar allt. Och magplasken kommer då något eller någon inte gör som det var tänkt.

  Själv har jag en gammal devis med mig från mina dagar i fest – och restaurangbranschen. Om jag har en stabil grund att stå på, ett ramverk och förberedelser då kan stormarna komma. Då kan jag parera och hantera det som oväntat dyker upp. Plattformen kan vara min hälsa, min ork och energi. Det kan vara mitt val av kunskap, erfarenheter och utbildningar. Det kan vara min framförhållning och planering av tid och resurser. Det kan vara att ha koll på mina grundvärderingar.

  I restaurangsammanhang handlade det om vikta servetter, mice en place och stabila medarbetare. Idag står jag inför en ny arbetsgrupp och vet att det som händer för dagen och stunden är det som ska hända. Den storm som viner utanför, den viner utanför.

  När vi lyssnar till livet finns råden där.

  Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *