• Sommar & sex…

   

  Idag presenterar jag Jonny Nordin som Sommarbloggare på Framgångsbyrån STHLM. Jonny träffade jag redan 2007 när jag med Jonnynystartat företag började affärsnätverka. Jonny har startat och byggt upp affärsnätverk både nationellt och internationellt och skrivit en bok om nätverkande. Det är så jag känner honom. Vi har mötts genom åren och alltid med nyfikna och vänliga ord till och om varandra bekräftat att det är kul att ses. Senast bjöds jag räksmörgås ombord på en båt och innan dess skakade vi rumpa på ett gräsfält i Huddinge , Zumba! Läs mer om Jonny, en man att ha i sitt nätverk.

   

  Sommar & sex…

  sommarsexNär man sätter en rubrik ska man vara rakt på för att få uppmärksamheten. Tyvärr kommer jag inte skriva särskilt mycket om vare sig sommar eller sex. Men det jag ville få till var att du, nu när det är sommar, reflekterar över ett antal frågor. Vilka som helst, det är du som ska reflektera och nu när tid ges göra konstateranden. Första konstaterandet kan ju faktiskt vara att rubriken väckte ett visst intresse hos dig…

  Det jag denna sommar funderat på är vart tog alla dessa smarta, kloka och superintelligenta klasskompisar vägen? Det är sällan jag varken läser om dem i tidningar eller ser dem i något sammanhang.

  Efter att ha träffat på en gammal god kamrat ifrån skoltiden konstaterade vi att det i många fall var hämningar som stoppat allt för många ”skolkloka” klasskamrater. Efter att ha reflekterat över detta så undrar jag, kan någon stoppa dessa hämningar? Måste skolåren sitta kvar hela livet? Ja, vi konstaterade att undervisningen på den tiden hade mer fokus på lär dig och knip mun istället för att uppmuntra individens bra egenskaper, nyfikenhet och kreativitet. Håll käften, plugga så att du får ett bra jobb med trygghet. Hur som… Det vore i så fall en god gärning om vi kan stoppa en enda hämmande tanke.

  Varje vecka träffar jag människor som besitter en fantastiskt hög kompetens, klokhet och allt det där som jag själv ibland bara drömmer om att själv äga eller ha, i alla fall för ett uns av tid och rum. På något underligt sätt har allt för många människor stöpts fel i vårt skol- och samhällssystem. Vi har ett flertal generationer som kommer ut i livet med korvstoppade kunskaper. Kunskaper jag idag med lätthet googlar, ifrån alla världens hörn.

  Förutom stor orättvisa, när människor behandlas orätt, är det inte mycket som får igång mig. Men två saker kan dock göra mig riktigt irriterad, den första är dåliga eller inga förberedelser alls, den andra är när människor ständigt gömmer sig bakom, – Du vet, jag har ju egentligen ingen utbildning för detta. Vilket används som en anledning för att inte utföra ett gott arbete. Det jag har så svårt att förstå är att varför ska du inte kunna göra ett gott jobb trots avsaknaden av formell utbildning? Nästan alla yrken lärs ju på plats i det verkliga livet genom att göra. Någonstans har en osynlig makt smugit sig på oss. En lögn i de allra flesta fall. För någon har talat om för oss att vi inte kan. Jag konstaterar att mycket av detta tänk kommer ifrån skoltiden. Skulle vara så kul att få utrota detta tänk.

  Om man tänker på hur kort tid vi lever här och på hur lång tid man kommer vara död. Då är det väldigt konstigt att fler inte tar sitt ansvar och ger sig själva utmaningen att våga. Våga leva, våga vinna, våga förlora. Förlora är ett läskigt ord för oss människor och kanske i synnerhet för den svenska mentaliteten. I Sverige är det ju fult att förlora. Undrar varför? Det borde ju vara tvärt om! Du lär dig oftast mer av att förlora än av att vinna! Jag skulle kunna skriva ”de flesta jag känner”, men, jag väljer att skriva alla jag känner som vunnit något stort, alternativt lyckats i idrott, affärsvärlden o.s.v. har alla stora förluster bakom sig. Svidande nederlag och ibland offentlig förnedring. Men den dagen de lyckades bryta igenom har de gjort det på ett storartat sätt. Dessa underbara förlorare insåg att förlora endast var en del i framgångsreceptet.

  Så snälla, snälla, släpp dina hämningar och följ flödet av kreativitet. Du vet aldrig hur långt du kan komma innan du verkligen på ett coolseriöst sätt utmanat dig själv. Och den där jävla boxen alla säger att man skall tänka och agera utanför. Den finns inte! Jag känner ingen som sett den! Så bara gör! Släpp hämningarna som håller dig tillbaks. Å kör på!!! Allt beror ju på fokus, att du just nu förlorade behöver ju inte betyda annat än att du just vunnit kunskaper som framgent kommer vara det som avgör nästa steg till att stå som en fantastisk vinnare! Att mäta framgång i antal kronor du just nu har på kontot är ett fel de allra flesta gör. Det är inte kvittot på att ha lyckats! När du känner att du är tillfreds med dig själv och är en ”bra” medmänniska, då har du lyckats.

  Så samla ihop alla saker som hämmar dig, lägg det i samma gröna påse som matavfallet så kommer det förvandlas till positiv biogas.
  Utmana dig själv, skriv ned vad du egentligen skulle önska av livet. Det kan vara allt från materiella ting till att få uppleva resor etc. No limit i tänkandet och önskandet.

  Så tillbaka till rubriken. Det visar sig att människor som mår bra rent ekonomiskt också har mer och bättre sex både på sommaren och vintern, de släpper nämligen hämningarna och oroas inte för nästa räkning. NJUT!

  Tack Jonny! 

  Inlägg taggade med ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *