• Grand finale!!

  födelsedag PH

  Då hade man kunnat vänta sig ett alldeles lysande blogginlägg idag! Det blir vad det blir. Jag har haft en skön lördag. En start med pepp och assistans vid min bästis tentamenskrivning. Det är ett gäng laddade timmar. När klockan var 13 och skiten, förlåt, tentan var inlämnad pustade studenten ut och jag vippade ihop en lätt lunch. Bär, annans, apelsin och mango, keso och ett par plättar på mandelmjöl, ägg och havremjölk. Kalasgott!

  Jag kvistade sedan iväg på inköpsrunda. Bästisen fyller år imorgon och det tarvar en del förberedelser. God frukost, bubbel och en liten prinsess som traditionen bjuder. På torget såldes buketter, köp 4 för 100. Jag tog en mix för att gå hem och göra en mäktig skapelse själv. Fullpackad hann jag med buss en timme senare – stolt!

  Packar upp, bjuder studenten som fortfarande mantrar siffror, på kaffe och radioaktiva minimunkar med kolakräm i (?). Röjer upp frånbalkong en gammal loppis, tar mig an balkongen i ett schwung, baxar ner en del pryttlar till källaren och mixar ihop en äkta ceasardressing fast utan vitlök.

  Medan kombon pratar juridik med grannen i luren växer middagen fram i köket. Jag hinner hälla upp vinet och ta en mun, tjuvstartar lite på Ceasarsalladen för inte vet jag när det där samtalet ska ta slut. Fantastiskt gott! Sällskapet dimper ner med varma ovationer. Samtalen flyter fritt mellan arvslotter, bostadsmarknaden, sommarplaner, skumraskaffärer (inte våra), födelsedagsfirandeplaner och hur tänker dem…? En fin lördagkväll i vårmånaden maj. Fönstren är öppna och ger syre till värmen inomhus. Kvittrar en fågel? Pruttar en moppe? Njuter en dag i livet, en kväll i nuet, en dag med familjen jag skapat och värnar.

  ceasarsalladTack för en bloggutmaning utöver det vanliga!

  Det har varit trögt ibland men alltid lika häftigt att se vilken text som växt fram. Jag har valt det som legat främst hos mig. Har ibland tänkt i förväg men i skrivande stund har stunden fått bestämma. Jag har verkligen lärt att motivation och inspiration inte är något att vänta på. Bara skriv för glatta livet!

  Ciao! Hasta la vista! Vi ses!

  #blogg100 skriver inlägg nummer 100

   

  Inlägg taggade med

4 svar

 1. a Lady & a Tramp skriver:

  grattis! du gjorde det! härligt att fira och vilket härligt avslutande inlägg, vilken pepp!! 🙂 njut av kvällen! kram

  • inger skriver:

   Tack! Ja det känns toppen. Nyttigt och lite farligt.. skrev för tydligt om vissa saker som gjorde somliga upprörda. Så kan det gå 🙂
   Kram till dig min goa norröverboende vän

 2. Marie Louise skriver:

  Yeeppee you´ve made it! Bra jobbat- njut av sötman – det är du väl värd!

  • inger skriver:

   🙂 Tack! Ja det här var en superkul utmaning. Känns fint att vara uthållig. Bra upptakt till skrivarkurs i juli. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *