• Internationell kvinnodag, grattis stumpan!

  20130308-231746.jpg
  Att vara feminist är sällan trist. En dag fylld av humor, den här kvinnodagen. Lite som musen som är med och syr Askungens klänning. Ni vet, ”ööh ha den äran!”. Jag har sett kvinnor med en lite slokörad ros som stuckit ur handväskan på eftermiddagen. Jag har fått rabatterbjudanden från klädföretag, bara idag. Fina facebook har kryllat av härliga, tuffa, politiska tillrop blandat med grattis, nallar och annat fredagsmys.
  Ibland glömmer Sveriges priviligerade damer bort hur vi fått det som vi har det. ”Jag har aldrig haft något problem som kvinna. Jag tycker alla har samma värde. Jag och min man…”. Jag sitter inte på en hög häst och viftar. Jag går barfota genom sönderslagna flickdrömmar, vadar bland våldtagna kvinnor i olika åldrar, plöjer förbi taffsade skolflickor och undrar hur man då kan få fram ett grattis.
  Jag hyllar, uppmärksammar och hedrar den här dagen. Den påminner om gårdagens hjältinnor, stärker dagens att orka till imorgon.
  Min vän Johanna gör det så bra!

  20130308-233017.jpg

  Godnatt älskade människor <3 Inger #blogg100 har presterat 43

2 svar

 1. Elisabeth skriver:

  Längesedan jag var på besök. Vad fin du har gjort sidan! Lägger upp en ny länk till dig på Punctum saliens. Trevlig helg!

  • inger skriver:

   Tackar! Kul du gillar’n och att du tittade in. Hoppas du också har en fin helg.
   🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *