• Byt perspektiv – byt miljö

  London. Det är långt bort nog för att jag ska uppleva ett stort perspektivbyte.  Fem dagar. Konferens med 900 coachkollegor från 56 av världens små hörn. Inspireras varje dag av fantastiska talare. Åka tunnelbanan i vardagsträngsel på vägen dit varje dag och värmas av engelsmännens hövlighet som är så långt ifrån Stockholmarnas tysta tigande.

  Att bo hos vänner och bli omhändertagen. Som om jag var ett barn som inte visste hur jag tar mig till bussen. Och veta att de här vännerna vet att jag vet, och att jag njuter av deras omtanke.

  Att besöka det vackra varuhuset Liberty där allt är av trä och andas borgerlighet från entré till top floor.

  Promenerar gata upp och gata ner, in och ut i affärer. Stanna för smörgåslunch med rykande cappuccino. Allt det ger perspektiv. Ger inspiration till nya tankar hemma i invand miljö.

  Påminner mig om vad som är viktigt i livet. Det jag tycker om. Jag tycker om att strosa i storstäder. Njuta deras atmosfär. Ta med mig goda sidor hem till min egen vardag. Kan engelsmännen engagera sig i varandra på ett trevligt sätt kan jag. Jag säger gärna ”förlåt mig” eller ”ursäkta mig” när jag tar mig fram i tunnelbaneträngseln. Jag kan på ett schysst och trevligt sätt be den unge mannen ta ned sin sko från sätet. Jag kan gärna snickesnacka med servicefolk oavsett om de bjudit in till det. Var skillnaden du önskar i världen.

   

  Inlägg taggade med ,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *