• Medvetenhetssmycket  ”Snickaren som gjorde ett smycke.”
  Alf är också massör på Commércium i Lerum.
  Ljus  Kärlek  Medvetenhet

  Våren 2011 var jag, Alf Andersson, på en resa i Brasilien. Det var ingen vanlig nöjesresa, utan snarare en resa i stillhet med tid för egen, inre reflektion. Där mötte jag en man som det berättas många spännande historier om runt om i världen. Människor vittnar om att de själva har blivit helade av honom och andra som har nära bekanta som upplevt detsamma. I min närhet finns flera personer som själva upplevt detta helande. Jag tror själv att vi människor i väldigt stor utsträckning kan påverka vår egen hälsa, så jag ville såklart möta denna man.
  Under denna vistelse fanns det mycket tid för mig att bara vara med mina egna tankar och i meditation. Vid ett tillfälle fick jag till mig ett mycket tydligt budskap och en bild på ett smycke. Efter meditationen började jag rita i min lilla reflektionsbok jag hade med mig. Bilden av detta medvetenhetssmycke och text om dess betydelse fanns nu på pränt i min lilla bok.
  Min första tanke var att jag skulle göra två smycken, ett till mig själv och ett till min älskade livskamrat. Det skulle bli en symbol för vårt förenande i ljus, kärlek och medvetenhet.
  Efter ytterligare några dagar med meditation och reflektion, så kom mer information upp i mitt inre. Det var inte bara jag och min kära som skulle bära dessa smycken, för nu kom ett tydligt budskap om att jag skulle göra det och sprida det till fler människor.
  Så här löd budskapet:

  ”Mäskligheten har länge varit i en omedveten tid där pengar, makt, vetenskap, logik och politik har fått styra vår jord. Under denna tid har vi tappat kontakten med våra hjärtan där ljus, kärlek och medvetenhet vill bo. Framför oss finns en tid där mänsklighetens medvetenhet kommer att höjas och vi närmar oss ett liv i ljus, kärlek och medvetenhet. Medvetenhetssmycket är en symbol för detta, så sprid smycket och dess budskap över jorden.”

  När jag kom hem så började jag tillverka smycket. När man inte är utbildad silversmed, som är fallet med mig, så tog det en tid att få det riktigt bra. Som tur är har jag fått förmågan att skapa med mina händer, så jag fick till slut ihop de smycken jag och min kära bär idag. Att göra dem på det sättet jag hade gjort dem och sedan sälja dem till andra, insåg jag snabbt var en omöjlighet. Då skulle de kosta för mycket helt enkelt och ingen, eller i alla fall väldigt få, skulle kunna köpa dem. Nu har vi låtit utbildade smyckestillverkare göra dem och då har priserna blivit helt överkomliga. Av de pengar som du betalar för ett smycke, så kommer en del gå till en medvetenhetsfond. Där kan man söka pengar till olika projekt som bidrar till att höja medvetenheten i världen.
  Med ljus, kärlek och medvetenhet
  Alf Andersson
  PS. Längre ner kan du läsa mer om vad smycket och dess tre delar står för. Om du kan hitta ytterligare symboliska kopplingar, så vill jag gärna ta del av dem.


  Ringens betydelse:
  Enhet
  Vi hör alla ihop
  Ringen är en evighetssymbol
  Ingen början inget slut
  Jorden är rund
  Även solen
  Hjulets form som för oss framåt
  Ägget som vid befruktning kan skapa liv
  En harmonisk form utan vassa hörn
   Symboliken med de 12/13 stenarna:
   Klockans timmar
   Våra månader
   12 stjärntecken
   (Planeterna i solsystemet)
   Mayafolkets 13 kristallskallar
   Jesus tolv lärjungar
   Vi har fått höra att det krävs 12 spermier som har kontakt med ägget för att den 13:e spermien ska släppas in och få befrukta ägget
   Det Egyptiska chakra systemet?
   Det sägs att på Plejaderna hade man 12 dna strängar istället för tre som vi har här
   De 12 huvudmeridianerna
    Hjärtats innebörd:
    Kärleken till allt och alla, framför allt den till dig själv.
    En strävan mot villkorslös kärlek
    Balans mellan två delar, kvinnligt och mannligt. Vår jämställdhet handlar om medvetenhet.
    Hjärtat ritas i två delar, först den ena sedan den andra delen. Detta symboliserar en balanserad kärleksrelation. 2st separata individer som väljer att leva tillsammans. Jag är jag, du är du och vi enas.
    Att ge från hjärtat
    Vår medvetenhet som idag bor mycket i vår hjärna vill också bo i vårt hjärta, så vi behöver flytta vårt medvetande dit.
    Det sägs finnas ett helgat rum i vårt hjärta.
    Det sägs att hjärtat är det första organet som utvecklas i det lilla fostret.
     Stenen i mitten betyder:
     Det finns ett ljus i oss alla, som en stor diamant med många fasetter. Allas diamant är lika vacker och stor när den blottas.
     En symbol för själens boning
     För de som tror på reinkarnation, så är diamanten en symbol för vårt ursprung, det vi flyttar med till nästa liv.
     För de som tror på Gud kan det symbolisera det gudomliga
     Essensen i oss människor. Exempel på essentiella kvaliteter är kärleksfull, kreativ, nyfiken, självkänsla, empati och medkänsla.  
     Det sanna jaget
     Källan till livet
     Den slipade stenen symboliserar perfektion. Vi är perfekta i vår kärna, det goda bor där i oss alla.

     Måtten på smycket:
     Ringen är 3 mm bred och tre är ett speciellt tal. Talet tre finns i följande:
     Tro, Hopp & Kärlek
     Mor, Far & Barn
     Dåtid, Nutid & Framtid
     Moder Jord, Fader Universum & Människan
     Fadern, Sonen & Den Helige Anden
     De tre vise männe
     Ringen i det lilla medvetenhetssmycket är 21 mm i diameter och det stora 34 mm. I det Egyptiska chakrasystemet finns 13 chakran, varav två är i området kring vårt hjärta. I det nedre av dem lär det vibrera i en speciell frekvens enligt *Fibonaccisekvensen, 21 för de kvinnliga energierna i oss människor och 34 för de manliga. Vi har mao både kvinnligt och manligt i oss och naturen strävar efter en balans mellan de båda på alla plan och när vi uppnår denna balans mår vi som bäst.
     *Fibonaccisekvensen i talform: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55 osv. Så här räknar man ut den: 1+1=2, 1+2=3, 2+3= 5 osv. Det finns många intressanta kopplingar till denna sekvens i natur, arkitektur, matematik konst och i människan. Vi kan även hitta klara samband mellan fibonaccisekvensen, det gyllene snittet och den heliga geometrin.

     Stort tack till Dig Alf! Vill ni veta mer om Commércium AW och vad Alf gör mer än det vackra smycket, är ni välkomna att titta in på http://www.commerciumaw.se/ 
     Njut sommaren i kärlek, ljus och medvetenhet!
     Inger

    10 svar

    1. Anette Ryan skriver:

     Intressant läsning. Gillade helt klart koplingarna till Fibonacci och hans teorier. ”Siffermystik” är alltid spännande och magiskt.
     Mycket vackert smycke.
     Anette 🙂

    2. Framgångsbyran skriver:

     Spännande historia och ett vackert smycke. Fullmatat med mystik och symboler.

    3. Elenor skriver:

     Å vilket vackert smycke!
     Vilken gåva att få en sådan bild och inspiration att göra något av det!

    4. Marie Söderberg skriver:

     Jag gillar tanken att vi människor kan påverka vår egen hälsa, det handlar bara om viljan vill jag lägga till…som gillar debatter om människans ansvar…vackert smycke med intressanta symboler. Tack Marie

    5. Marie Söderberg skriver:

     Trevlig midsommardag .

    6. Jag tilltalas av symboliken och mystiken med smycket.

     Älskar att få ta del av människors inre resa och vad de sedan gör med sin nyfunna kunskap.

     Soliga sommarhälsningar
     Linda

    7. Lev Ditt Liv skriver:

     Vackert & inspirerande smycke.. Att våga möta sig själv och lyssna vad som sägs och dessutom göra något så vackert av det är starkt..

     Våga påverka sig själv till ett bättre tillstånd….
     Tack Alf för att du delar via Inger…
     Sommar kramar Mia

    8. Vilket härligt och inspirerande inlägg! Det är så härligt med saker som har en tanke bakom att jobba med symbolik på det här sättet.

     Ha en härlig dag!

    9. Johanna skriver:

     Jajjemän, badpremiären avklarad idag! =)

     Tack detsamma du!!
     Ska bli kul följa sommarbloggarna!

     kram /Johanna

    10. […] 2011 kunde man läsa i Inger Erikssons sommarblogg om ”Snickaren som gjorde ett smycke”. Många läste och blev fascinerade av berättelsen om hur Medvetenhetssmycket kom till. Sedan dess […]

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *