• Charlataner – en spaning!

  Det här är ett inlägg från början av februari som publicerades på gamla bloggen. Sedan dess har flera seriösa entreprenörer och coacher varit i kontakt med företag X. Alla har tagit upp företagets namn med mig, frågat om jag känner till dem och har någon åsikt. Jodå, inte bara en!
  Ringde upp ett av alla dessa företag som bara skapats för att erbjuda jobbcoaching. Kul att kolla kollegornas bakgrund. Fick tipset då en affärsnätverkarkollega hade givit en vän två alternativ, Framgångsbyrån STHLM. och företag X.
  Sex män som alla har coach som epitet i sin presentation visar upp sig på hemsidan. Min enkla fråga var, ”Är ni alla certifierade coacher?” Nej, ingen, blev svaret. Vi har annan bakgrund, en militär, ett par entreprenörer och en  f.d idrottstränare. Jo, och VD var en före detta klient. Vidare sa han, det är inte intressant för oss att vara som coacherna på fina gatan… Vi är intresserade av pengarna, ju fortare deltagaren är ute desto bättre, då kan vi ta in en ny. Vi lägger ingen tid vid att du ska få ett bra liv, som de andra coacherna gör (men ni var ju inga coacher?), vi sätter en raket i baken på dig så du kommer ut i jobb.

  Killen jag pratade med har inte ställt mig en enda fråga så han har ingen aning om mitt ärende eller vem jag är. Han pratar på och säger flera gånger att jag är välkommen. Han lägger upp ett par värderingar när jag har ställt ytterligare en fråga om det inte var ett krav att någon i företaget skulle vara utbildad coach. Ja om du är en trygghetsnarkoman, eller behöver hålla någon i handen, då kanske du inte ska komma till oss. Burrr, jag skulle inte skicka någon dit! Jag är hyffsat generös till min läggning, jag brukar unna och dela med mig till andra, jag brukar tänka kollegor framför konkurrenter och jag har tidigt i den här branschen lärt mig att ha tillit, vi får de klienter vi behöver.. bla bla bla! Men det här, det här är humbugg, lyckofiskeri och charlatanism! Allt sanktionerat av AMS som dragit upp de sladdriga riktlinjerna för upphandlingen av dessa jobbcoacher.   Köp gärna klockkopior när du är på semester, välj Lidl framför Östermalmshallen, men har du nu chansen att på allas våra skattepengar få originalet med garanterad kvalitet och hållbarhet istället för en vissen kopia – välj en riktig coach!

  Är du osäker, hör av dig hit ell er direkt till våra branschorganisationerICF eller ICC så kan de ge dig svar på hur du kollar ve m som är vad. Jag kommer fortsätta gratulera mina klienter till att de gjort ett så klokt och medvetet val av originalet!

  Inger, nu och då!

2 svar

 1. Classic Style skriver:

  inger nu och då I like…
  bra inlägg..denna måste jag ha missat..lr brännt nga nervkopplingar..ska fråga sture hur jag kan bilda nya sticklingar..;)
  å duuu klart du ska titta lite på bröllopet..det börjar 11,30..tror jag..hihi..kraaam

 2. Framgångsbyran skriver:

  Ja det är ju inte vårt lands knasiga monarki, kanske kan titta med avstånd. Kul med vackra kläder och vackra byggnader.
  Tjingeling Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *