• Glad Påsk! Din vilja växer i skogen…

  Glad Påsk!
  Vad använder du påsken till? Vila, deklarera, promenera långt, pösa i solen med en kaffe inom räckhåll, en god vän att skratta ihop med, plöja de skönlitterära verken du inte hunnit med, grava laxar, släktingar och påskgodis? Så mycket att välja på. Vad VILL du göra, vad väljer du att göra? Är det du som väljer?


  I vår tid är det viktigt att aktivera sin vilja. Allt går att välja på. Och vet du inte vad du vill, ja då väljer livet åt dig. Jag menar, något händer ju alltid, något resultat blir det av dina handlingar, dina val. Alltså är det bäst att välja själv. 
  Mitt enklaste tips i de situationer där du känner att du inte har en aning om vad du vill, skriv ner vad du INTE vill. Gör sedan motsatsen till det. 
  Exempel;
  Jag vill inte gå upp tidigt imorgon
  Jag vill inte vara sen eller stressad när vi ska iväg på påskmiddag
  Jag vill inte ägna hela dagen åt datorer eller jobbfrågor
  ***
  Jag Vill sova nu så jag kommer upp i bra tid,
  för att jag vill hinna ta en powerwalk, äta frukost i lugn och ro samt läsa en stund.

  Kan låta enkelt men de bästa tipsen är oftast enkla. Ett annat tips är, hitta på! Svara inte dig själv, Jag vet inte vad jag vill, hitta på något istället! Bakom jag vet inte döljer sig din vilja.
  Ha en underbar påsk nu och fyll den med det Du vill!
  Inger

8 svar

 1. Hej Inger!

  Jag vill kunna njuta av ledigheten tillsamman med min familj.

  Soliga hälsningar

  /Linda

 2. Karin Ulfhielm skriver:

  Precis som du skriver, så ser jag att påsken delvis kommer att ägnas åt deklarationer. Inte jättekul, men nödvändigt (jag höll på att skriva nördvändigt…;-) och skönt att stryka från listan. Idag, däremot, ska vi ha påskmiddag med familjen/släkten. Ser fram emot det, lite påskknytis och fantastiskt väder.

  Ser dessutom fram emot måndag, för då kommer det en härlig person ut till förorten och förgyller den dagen…!

  STOR kram och Glad påsk!
  /Karin

 3. Framgångsbyran skriver:

  Njuta och familj känns vanligt i sammanhanget påsk. Det var någon vän till mig som skrev att påsken var hennes favorithelg, för den var så kravlös. Håller med där, inga förväntade traditioner hos mig alls.
  Sen är det där med viljan något som är bra att ha koll på alla dagar på året 🙂
  Den härliga personen hälsar glatt tillbaka till dito person!
  Påskkramar Inger

 4. Anette Ryan skriver:

  Jag umgås med familjen, äter mer choklad än normalt, skrattar åt barnen som febrilt letar ägg i trädgården som påskharen lagt dit. Sedan VILL jag hemskt gärna sova länge på morgonen men vet att detta ännu så länge är en rätt orealistisk dröm då barnen verkar tycka att det är helt onödigt.Men när de blir tonåringar så ska här sovas 🙂
  Glad påsk!
  Anette 🙂

 5. Classic Style skriver:

  intressant Jag vet inte..smakade jag och min barndomvän Julia på igår..vi flanerade runt i stan efter en skön middag..vad ska vi göra nu sa hon? jag vet inte svara jag..låt oss gå som kommer det säker till oss..och yes..vi följde våra steg mot okänd mål..men när vi stod där var det självklart..Grands Verande..vår inre vilja/önskan förde oss dit..
  Påsk..ja mumsig ”julliknade” mat..mys med familjen..och TYSTNADEN i stan är bästa påskägget..

 6. Maria Vikman skriver:

  Här en hälsning från två svenska påskkärringar på besök i Indien. Om detta vore Blåkulla hade nog alla kärringar fullt upp med att hitta svalka den här tiden på året. 40 grader i skuggan, vissa dagar mer, puh!Och inga ägg har vi hittat heller 🙂

  Ja att inte välja är ju också ett val, som en av mina lärare sa för många år sedan. Då petade han på en obehaglig sanning för mig, nu lite mer avslappnad kan jag se att ja så är det också ibland, och det är ok.
  Jättebra tips om att göra tvärtom, det har jag provat sedan du och jag träffades första gången. Att vända helt på saker och ting för att få en klarare bild av vad jag Vill.
  TACK för dina korta matnyttiga inlägg fyllda av klarhet!
  Kram från Indien
  Maria (och även Cleo)

 7. conny skriver:

  Ursäkta, men så fungerar inte psykologin hos människan. Du ska inte skriva och tänka INTE!

 8. Framgångsbyran skriver:

  Hej Conny!
  Vår hjärna är bättre på att uppfatta bilder än ord. Det har således INTE med psykologin att göra. INTE-listan funkar för många människor som INTE kommer åt sin vilja. De svarar, jag vet i alla fall vad jag INTE vill! Bra, då utgår vi i från det och jobbar med motsatser.
  Psykologi är ett svindlande begrepp, människor har många bottnar men vi är förhållandevis enkla.
  Du är alltså ursäktad!
  Roligt att du läser mina inlägg Conny 😉
  //Inger

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *